Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klagerekord på Tesla

Hittil i år har Forbrukerrådet mottatt tre nye Tesla-klager hver uke. Totalt 113 har klaget inn elbilprodusenten som samtidig Skårer høyt på brukerundersøkelse.

FORNØYD: Selv om Tesla-eiere er de mest fornøyde elbilkundene i Norge, opplever Forbukerrådet rekordmange klager. Foto: AP Photo/Chuck Burton/NTB Scanpix
FORNØYD: Selv om Tesla-eiere er de mest fornøyde elbilkundene i Norge, opplever Forbukerrådet rekordmange klager. Foto: AP Photo/Chuck Burton/NTB Scanpix Vis mer

Tesla-eiere er fremdeles de mest fornøyde elbilkundene her til lands, viser en fersk undersøkelse fra Norsk Elbilforening.

Samtidig opplever Forbrukerrådet at rekordmange bileiere har sendt inn klager, skriver Motor. De totalt 113 klagene gjelder hovedsakelig barnesykdommer på bilene, samt problemer med å opprette kontakt med selskapet.

BRENNER: En bare tre måneder gammel Tesla begynte plutselig å brenne. Video: CNN Vis mer

Forbrukerrådet vil ikke advare mot å kjøpe Tesla, men sier at de forventer at produsenten tar kundene på alvor også i ettermarkedet.

- Når man kjøper bil til mange hundre tusen kroner er det ikke rart man har til dels høye forventninger. Både små og store feil fører raskt til frustrasjon. Tesla selger biler i premiumsegmentet. Da forventer kundene premium kvalitet, sier jurist og seniorrådgiver Thomas Iversen i Forbrukerrådet.

Tesla Norge mener at flere av klagene dreier seg om «unike» forhold som kan ha falt utenfor deres etablerte prosesser.

- Vi jobber med våre interne rutiner for å sikre at færrest mulig kunder opplever behov for å involvere tredjepart, sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland til Motor.

Han presiserer at de ønsker tilfredse kunder, men at de den siste tiden har strammet inn det han omtaler som en «sjenerøs praksis».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling