Fyrverkeri i Oslo

Klagestorm: - Fuck dere!

Fyrverkeriet over Oslo seint onsdag kveld satte sinnene i kok.

FYRVERKERI: Flere publikummere reagerte på fyrverkeri i Oslo 18. mai og lurte på om det var krigshandlinger i Oslo. Video: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Seint onsdag ble det skutt opp fyrverkeri på Filipstadkaia i Oslo.

Fyrverkerishowet i havnebassenget skapte sterke reaksjoner blant publikum.

- Det smeller bra utover hele byen og da er det forståelig at mange ringer oss og er bekymret, bekreftet oppdragsleder i Oslo politidistrikt, Alexander Østerhaug, til Dagbladet onsdag kveld.

En av dem som har reagert sterkt er etikkprofessor Ole Martin Moen, som på Twitter har spurt Oslo-politiet om det er dem som har gitt tillatelse til fyrverkeriet.

- Uten forvarsel, mens det er krig i Europa (og hundrevis av flyktninger i byen) og første dag av rettssaken mot Norges siste massemorder? I så fall: Fuck dere! Hilsen en professor i etikk, skriver Moen.

Dagbladet har vært i kontakt med Moen torsdag morgen, han ønsker ikke komme med noen ytterligere kommentarer.

Oslo politidistrikt er gjort kjent med meldingen, men viser til brannvesenet som var etaten som godkjente fyrverkeriet.

- Det ble søkt om og godkjent et festfyrverkeri fra en lekter klokka 22.30. Profesjonelle pyroteknikere håndterte fyrverkeriet, som hadde sammenheng med et jubileum på cruiseskipet Silver Whisper på Filipstadkaia, sier vaktkommandør Ola Klakegg i brann- og redningsetaten til Dagbladet.

FARLIG: Under to fotballkamper i helgen ble det tent fyrverkeri mot spillerne, heldigvis ble ingen alvorlig skadet. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Flere publikummere reagerte på at fyrverkeriet var høylytt, minnet om krigslyder og at det ble skutt opp mens det er skogbrannfare.

- Det er mulig fyrverkeriet ble noe mer omfattende enn planlagt. Vi og politiet tvitrer ofte i forkant om hva som kommer av slike arrangementer. Uten at jeg kjenner gårskvelden godt nok, kan det være at dukket opp andre prioriterte oppgaver som gjorde at varsling ikke ble gjennomført tydelig nok, sier vaktkommandør Klakegg.

Fyrverkeriet ble avviklet under samme sikkerhetstiltak som nyttårsfyrverkeri - på lekter minst 150 meter fra land, opplyser brannvesenet.

Silver Sea, som står bak cruiseskipet Silver Whisper, har fått forelagt kritikken som har kommet.

- Fyrverkeriet ble godkjent, organisert og gjennomført i samarbeid med lokale myndigheter for å markere avslutningen Silverseas World Cruise i 2022, skriver kommunikasjonssjef Matthew Scott i en mail til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer