Klagestorm mot Altibox - svarte skjermer siden i går

Flere kanaler forsvant i går, og er fortsatt ikke tilbake.

SVARTE SKJERMER:  Siden i går kveld har blant annet TVNorge vært utilgjengelig for Altibox' kunder. 
Foto:  Espen Bratlie / Samfoto
SVARTE SKJERMER: Siden i går kveld har blant annet TVNorge vært utilgjengelig for Altibox' kunder. Foto: Espen Bratlie / SamfotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går kveld forsvant kanaler som TVNorge, CMore VOX, MAX, og FEM for Altibox' kunder.

I den første meldingen ved sju-tida tirsdag, ga beskjed om at kanalene var borte, men at det jobbes på spreng for å fikse det.

Flere oppdateringer etterpå er foreløpig rettetid kl. 22 i kveld. En fiberkabel har skylda, oppgir de.

«For någe piss» I skrivende stund er det 160 kommentarer på feilmeldingen, og det er også rundt hundre som har skrevet innlegg på veggen til leverandøren. Og de er ikke særlig fornøyde.

«Vi har hatt altibox snart en mnd nå. Kan ikke si vi er fornøyde. Dårlig nett og tven hakker ofte ...»

«Jeg er nå i ferd med å gi opp Altibox», skriver en som oppgir at han har byttet dekodere flere ganger og mister opptakene hver gang.

«Jeg må bare gratulere dere med tittelen «Norges mest elendige internettleverandør!» At folk betaler for deres tjenester er regelrett trist! Når nettet varierer fra 120kbps til 36, pg er galopperende mellom dette. Det er raskere å dele internett fra mobilen for å surfe nettet! Takk Gud for at NetCom har høy GB nett som abonnement!!! Selv om vi gir beskjed hver uke skjer det ingenting!!!!»

Noen gjør det enkelt: «For någe piss, få MAX på»

- Vi er lei oss Altibox svarer på alle innleggene på Facebook-siden.

Kommunikasjonsansvarlig Lars Rasdal svarer på SMS:

- Det er riktig at vi har noen tv-kanaler som er sorte akkurat nå. Det er TVNorge, Fem, VOx, Eurosport og Max (og kanalene i CMore-tilleggspakkene). Dette på grunn av brudd på fiberen inn til en av våre kanalleverandører. Vi er lei oss for at dette rammer kundene våre. Nå jobber vi med alternative løsninger, og håper at alt fungerer som normalt igjen i løpet av kvelden».

Vi sender tilbake:

Flere skriver at det har vært mye hakking både på TV og nett over tid. Og hyppig skifte av dekodere hvor oppdrag forsvinner. Og dere blir kalt Norges mest elendige internettleverandør. Kommentarer?

Og! Gjelder dette hele Norge?

- Ja, disse kanalene er sorte hos alle. Vi kan ha enkeltkunder som ikke er fornøyde, men jevnt over leverer vi god kvalitet. Det viser også de uavhengige undersøkelsene fra analysebyrået EPSI. Seks år på rad har vi hatt de mest fornøyde bredbånds- og tv-kundene. Vi har blant annet døgnåpen kundeservice som er tilgjengelig både i sosiale medier og per telefon, og det får vi svært gode tilbakemeldinger på, skriver Rasdal i en ny SMS.

Altibox oppgir på nettsiden sin at de har over 400 000 fiberkunder, og altså leverer bredbånd til rundt en million nordmenn.

Oppdatering: 16.04 melder Altibox at feilen skyldes at en stor fiberkabel på Økern er ødelagt i forbindelse med entreprenørarbeid på T-banen. De har en midlertidig reserveløsning oppe nå, som gjør det mulig å se kanalene.