Klaget på corona-rasisme: Døde

Legen som beskyldte sykehus for rasistisk motivert coronabehandling døde til slutt av viruset. - Han fikk meg til å føle meg som en narkoman, sa hun om legen som behandlet henne.

LEGE DØDE: Susan Moore døde etter å ha fått coronaviruset, og nå får videoer fra sykehuset som hun har postet på Facebook mye oppmerksomhet. Video: Facebook Vis mer
Publisert

Susan Moore skapte oppstandelse i USA da hun mente seg rasistisk behandlet mens hun ble behandlet for coronaviruset før jul.

Moore var selv lege, og en rekke amerikanske medier melder at Moore døde av viruset på julaften.

52-åringen la ut flere Facebook-videoer fra sykehussengen som fikk stor oppmerksomhet og ble fanget opp av de nasjonale mediene i USA.

Den første videoen ble publisert 4. desember. Her hevdet Moore at forsinkelser i behandling og diagnostisering på sykehuset var motivert av hennes hudfarge.

Moore klaget også over store nakkesmerter, men ble nektet smertestillende av en hvit lege. Dette opprørte henne, og hun beskrev en nedlatende og stigmatiserende holdning fra legen.

- Jeg var knust. Han fikk meg til å føle meg som en narkoman, og han visste jeg var lege. Jeg bruker ikke narkotika, jeg var i smerter, sa Moore i en video.

- Hvis jeg var hvit, hadde jeg ikke måtte gå gjennom dette, la hun til.

USA Today skriver at Moore var tilbake på sykehus bare 12 timer etter at hun for første gang ble utskrevet. Ved innleggelse nummer to valgte hun et annet sykehus, og var mer fornøyd med behandlingen.

- De folkene forsøkte å drepe meg. Det er åpenbart at de skrev meg ut altfor tidlig, skrev Moore om behandlingen ved første innleggelse.

Moore var først innlagt på Indiana University Health, og sykehuset avviser alle anklager om rasistisk motivert behandling, eller dårlig behandling, av henne.

Moore etterlater seg ett barn, hennes 19 år gamle sønn. Han forteller The New York Times at moren tenkte på andres ve og vel helt til det siste.

Hun hadde vært helt avhengig av respirator for å puste siden forrige fredag.

- Hvis du har lyst til å kjempe, så er dette tida for å kjempe. Men hvis du må dra, så forstår jeg det, skriver avisa at sønnen sa til sin mor da dødsleiet nærmet seg.

To dager seinere sluttet hjertet hennes å slå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer