Livet bak maktens lukkede dører:

Klaget på hotelldesserten

Middager uten underholdning, klager over for mye og for god dessert, og lange kvelder med «god kjemi». Slik er livet bak kulissene i regjeringsforhandlingene i Hurdal.

FORSINKET: Trygve Slagsvold Vedum er sent ute til å forsette sonderingene om å danne regjering. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert

HURDAL (Dagbladet): Partitopper fra Ap og Sp er samlet på Hurdal for å lage det politiske grunnlaget Norges neste regjering skal styre på.

Problemene lot ikke vente på seg politisk, og SV trakk seg etter at sonderingene gikk tre dager på overtid. Støres opprinnelige tidsskjema var to dager sonderinger.

Også gastronomisk opplevde politikerne utfordringer: Dagbladet vet at politikerne har bedt hotellet om å tone ned dessertutvalget til lunsj.

Frykten var at de søte fristelsene ble for mange - og for kaloririke - og at politikereliten skulle forlate Hurdal med både regjeringserklæring og noen ekstra kilo over hofta. Hotellet fikk beskjed om å tynne ut dessertbordet.

Arbeidsflyten

Det er Trygve Slagsvold Vedum, parlamentarisk leder Marit Arnstad og finanspolitisk talsperson Sigbjørn Gjelsvik som leder forhandlingene på vegne av Senterpartiet.

Deres motparter i Ap er Jonas Gahr Støre, nestlederne Hadia Tajik og Bjørnar Skjæran, og partisekretær Kjersti Stenseng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer