Klaget på stryk, fikk topp-karakter

Markedsføringsstudentene Knut Løken (23), Tor Erling Gunnerød (23) og Marius Torblå (23) fikk hakeslepp da de fikk høre at de hadde strøket på eksamen ved Handelshøgskolen BI og ba om ny sensur. Da fikk de plutselig toppkarakteren 1,8.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette burde ikke være mulig, sier de tre markedsføringsstudentene til Dagbladet.

Etter å ha fulgt forelesningene gjennom hele året følte de tre studentene seg godt forberedt til den avsluttende eksamen i markedsføringsledelse. Nærmest etter boka fulgte de den strukturen som deres egen foreleser hadde bedt dem holde seg til.

Overrasket

- Vi hadde gjennom hele året levert gruppeoppgaver som vi hadde fått god tilbakemelding på. Ved eksamen eksperimenterte vi ikke, men holdt oss til det vi trodde var det trygge, sier Marius Torblå.

Overraskelsen var mildt sagt stor da de fikk det negative eksamensresultatet etter første sensurering i juni.

- Det høres kanskje litt arrogant ut, men vi trodde rett og slett ikke på dette, sier Knut Løken.

De tre var ikke de eneste som var overrasket over resultatet. Snittet for klassen var rekordlavt. I løpet av noen hektiske dager mottok skolens ledelse en strøm av klager.

- Administrasjonen reagerte umiddelbart da de skjønte hva som var i veien. I løpet av kort tid ble det offentliggjort at det ville bli foretatt omsensurering av alle kandidater som ønsket det, sier Løken.

Da resultatet av ny sensur kom for et par uker siden, hadde guttene god grunn til å smile. Strykkarakteren var omgjort til respektable 1,8. Med det ble trioen blant de absolutt beste av samtlige 350 kandidater.

Mistet plass

Ikke alle kandidatene var like heldige som de tre guttene.

Ei jente som strøk ved første sensurering, mistet ifølge studentavisa Inside studieplass i Frankrike på grunn av feilen. Ved omsensurering fikk hun karakteren 2,8.

- Det er trist om dette har fått følger for studentene. Feilen skyldes dårlig kommunikasjon mellom fagansvarlig og sensorer, sier studiesjef Trond I. Østgaard ved BI.

KLAGDE OG VANT :Markedsføringsstudentene Knut Løken(f.v), Tor Erling Gunnerød og Marius Torblå.