Klamrer seg til stresskofferten

Den norske karrieremannen har myknet - ingen tvil om det. Men blant en solid minoritet henger rester fra 50-åras tankegods igjen: Disse setter høyere lønn foran mer tid med familien. Lar kona ta barna og husarbeidet. Og på arbeidsplassen har han mindre respekt for sjefen - hvis hun er kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Og fremadstormende karrierekvinne, bit deg merke i dette: Ingen i Dagbladets mannsundersøkelse er villig til å ta over barna og gryteklutene mens kona satser på jobben.

Korrekt flertall

Men fortvil ikke: De fleste norske arbeidsmenn vet godt hvilke holdninger som er politisk korrekte mot slutten av det 20. århundre: Derfor er åtte av av ti rørende enig om at de godt kunne tenke seg en kvinnelig sjef. Tåredryppende blir det også når ni av ti vedgår at kvinnen har samme behov for yrkeskarriere som menn. Og familien, da: Seks av ti ser for seg full likestilling. Mannen og kvinnen har like krevende jobber og deler på husarbeid og barnepass. Og Dagbladets mannsundersøkelse viser at bare hver tredje mann ranker jobben som det viktigste i livet, mot at tre av fire synes familie og samliv er viktigst. Så utvilsomt: Noe er - i likestillingens navn - skjedd i løpet av de siste 30 åra.

Men er det noen bombe?

Mer interessant: Glansbildet slår sprekker i kantene. Hvem er disse som nekter å rikke seg fra 50-åras rollefordeling?

Kvinne - holdt!

For hva slags lærdom er dette, tre tiår etter kvinnekampens morgen?:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer