Tønsberg

Klamret seg fast til brua

En kvinne befant seg på gangbrua i Tønsberg da den åpnet seg for å slippe gjennom en båt. - Kunne blitt stygt, sier vitne til hendelsen.

TØNSBERG: En kvinne måtte klamre seg fast i rekkverket på ei gangbru i da den gikk opp over kanalen ved brygga. Video: Tipser Vis mer
Publisert

Et stort antall personer ble ifølge Tønsbergs Blad vitner til en dramatisk hendelse på gangbrua over kanalen i Tønsberg.

En kvinne var langt ut på brua idét den løftet seg. Hun skal ha forsøkt å snu, men det var for seint. Hun måtte klamre seg fast til rekkverket mange meter over bakken.

Ifølge Jan Willi Talgø, som bevitnet dramaet fra brygga i Tønsberg, skal alarmen ha ringt, lysene ha blinket rødt og bommene ha gått ned, som de skal.

- Hu gikk rett gjennom - helt sikkert i andre tanker, sier han til Dagbladet.

Talgø observerte at føreren av seilbåten som skulle forbi brua «hoiet» til kvinnen, som var «snartenkt» nok til å gi opp snuoperasjonen.

Etter at seilbåten var passert, gikk bruklaffen ned igjen.

- Det kunne blitt stygt, sier Talgø, som reagerer på at det er mulig å komme seg forbi bommene ved enden av brua mellom Tønsberg og Kaldnes.

- Helt i panikk

Madelen Jørvum (24) var på jobb på restauranten Paparazzi like ved brua, da hendelsen fant sted. Hun ble obs på kvinnen på brua etter det hun beskriver som skrik fra båten som skulle passere.

Jørvum forteller at kvinnen fortsatte å klamre seg fast til rekkverket en stund etter at brua var senket.

- Hun var helt i panikk, sier hun.

Hvem kvinnen var vet hun ikke.

- Jeg har aldri, aldri sett noe slikt skje på brua før, sier Jørvum.

HOLDT SEG FAST I REKKVERKET: Her klamret kvinnen seg fast, fram til gangbrua ble senket. Foto: Madelen Jørvum
HOLDT SEG FAST I REKKVERKET: Her klamret kvinnen seg fast, fram til gangbrua ble senket. Foto: Madelen Jørvum Vis mer

- Prosedyrene ble fulgt

I tillegg til lysene, alarmen og bommene som varsler om bruåpning, skal bruvakta i Tønsberg, via kameraovervåking, forsikre seg om at det ikke er folk på brua når den åpnes for passerende båter.

Virksomhetsleder i Teknisk drift i Tønsberg kommune, Øyvind Myhre, sier til Dagbladet at den vakthavende bruvakta har fulgt prosedyrene.

- Det virker som at vedkommende har gått ut på brua mens bommene var nede, sier Myhre.

Han understreker at han ser alvorlig på hendelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer