Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klamret seg til grein i to timer, mens han ventet på redningen

Hadde allerede falt minst 200 meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha falt to-tre hundre meter ned en bratt fjellside på Hallartind i Hadsel i Nordland, klarte turgåeren å klamre seg til en grein mens han ventet på redningen.

Mannen ble hengende i fjellsiden i nesten to timer før han ble heist opp i et Sea King-helikopter fra Hovedredningssentralen Nord-Norge i 15-tiden søndag. Han var med i et følge på fire som gikk en populær tursti opp fjellet Hallartind i Hadsel kommune i Nordland, da han og en kvinne som var med i følget skled utfor.

- Vi sendte helikopter som hadde med seg personell fra alpin redningsgruppe. De er spesialtrente på å hente folk ut fra slike utilgjengelige områder, sier redningsleder Bente Jonassen til NTB.

I mellomtiden fikk en mann som var med i turfølget, heist seg ned til de to og sikret dem med tau fastbundet i en kraftig busk lenger opp i fjellsiden, ifølge Jonassen. Hun mener situasjonen var nokså dramatisk.

- Jeg tror nok ikke det var noen kjekk opplevelse, sier hun.

Mannen er sendt til Stokmarknes sykehus med avklarte skader. Kvinnen slapp fra hendelsen uten skader.

(NTB)

Hele Norges coronakart