Krigen i Ukraina

Klandrer Biden for skrekkangrep

Vjatsjeslav Volodin, statsdumaens formann, klander USA for angrepet på russisk fangeleir. Samtidig vekker en melding fra Russlands ambassade i London harme.

NB! STERKE INNTRYKK: Bildene fra stedet skal vise utbrente køyesenger. Foto: Ukrainas forsvarsdepartement Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- President Volodymyr Zelenskyj og Washington står bak angrepet på interneringssenteret i Olenivka. Dette ble gjort med ett mål: Å forhindre en ny Nürnberg-rettssak, hvor Azov-soldatene ville ha vitnet, skriver Vjatsjeslav Volodin på sin Telegram-kanal.

Det blir gjengitt av det statseide russiske nyhetsbyrået Tass.

Ukrainsk etterretning skrev fredag at det torsdag var en kraftig eksplosjon i et tidligere fengsel, som nå brukes som interneringssted for ukrainske krigsfanger.

Blant dem er Azov-soldatene, som var blant de siste overlevende fra stålverket Azovstal. Ifølge etterretningen ble lokalene ødelagt, og over 50 krigsfanger skal ha blitt drept.

Russland hevder at leiren ble truffet av ukrainske raketter - det amerikanske våpensystemet HIMARS, mens ukrainerne har en annen versjon av det som skjedde.

Ingen av påstandene er bekreftet av uavhengige kilder, men den internasjonale komité for Røde Kors skriver i en uttalelse at de er i gang med å kartlegge hendelsen.

Mener Wagner sto bak

Ukrainsk etterretning hevder ødeleggelsene samsvarer med en påsatt brann eller eksplosjon på innsida. I tillegg mener de at det var leiesoldatgruppa Wagner, under personlig kommando av deres leder Jevgenij Prigozjin, som står bak angrepet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer