- Klapp igjen, Sylvia!

Stortingets fremste boligpolitiker, Karin Andersen (SV), slakter kommunalminister Sylvia Brustads boligpolitikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andersen får følge av KrFs fremste boligpolitiker i Oslo, byråd Ann Kathrine Tornås, som mener Brustad totalt mangler troverdighet i sitt angrep på Oslo kommunes boligpolitikk.

Selv Martin Mæland, konsernsjef i OBOS-gruppen, reagerer med undring på Brustads kraftige irettesettelse av Oslo kommune. Det var i gårsdagens Dagbladet at Brustad karakteriserte deler av Oslo kommunes boligpolitikk som «uverdig» og «umoralsk».

- Nå må Sylvia Brustad bare klappe i igjen. Hun har ingen troverdighet når hun kritiserer Oslo kommunes boligpolitikk. Jeg har kjempet i snart fire år for å sikre de svakeste et verdig boligtilbud i Oslo, men Ap og Sylvia Brustad har hver gang gitt Oslo kommune frie tøyler til å fortsette med sin markedsbaserte boligpolitikk, sier Karin Andersen.

- Usannheter

Ann Kathrine Tornås, byråd for næring og byutvikling i Oslo, slår fast at Sylvia Brustad ikke aner hva hun snakker om.

- Jeg har sjelden sett så mange usannheter og faktiske feil i et og samme utspill, sier Tornås. Hun nekter for at Oslo kommune krever markedsleie av de dårligst stilte i samfunnet.

- Kommunen gir 129 millioner kroner i året i bostøtte til dem som trenger det. Dette er en politikk Brustad selv forsvarer i et brev til Stortinget, sier Tornås. Hun mener Brustad fusker i sin faktaoppramsing om planlagt igangsatte boligprosjekter i hovedstaden, om etableringslån og om utkastelsessakene.

- Av personvernhensyn kan kommunen ikke gå inn på disse enkeltsakene. Det burde også Brustad unnlate å gjøre, sier Tornås, som dessuten hevder at byrådet har stilt flere tomter til rådighet for utbyggere som kan tilby billige utleieboliger for ungdom.

- Staten som en stor tomteeier i Oslo har ikke gjort noe liknende.

Valgkamp

Konsernsjef Martin Mæland i OBOS konstaterer at valgkampen er nær forestående.

- Ordvekslingen mellom Brustad og Tornås tyder på at svarteperspillet er i gang. Kommunalminister Brustad er en av de beste og modigste boligministrene vi har hatt på lenge, men hun tar feil når hun hevder at hun er ansvarlig for boligutbyggingen i Norge. Flere av de forhold hun kritiserer Oslo kommune for kan vanskelig lastes kommunen alene, sier Mæland. Han mener det er på høy tid å rydde opp i forskriftsjungelen, som delvis hører hjemme i en annen tid. Dessuten peker han på at Norge ikke har ett, men to boligdepartementer. Det er ikke Brustad, men miljøvernminister Siri Bjerke som er ansvarlig for arealplanleggingen.

- Brustad må nå få startet arbeidet med å revidere alle forskriftene. I tillegg må hun få samlet alt som hører boligutbyggingen til i et og samme departement, helst i Kommunaldepartementet, sier Mæland.

<B>FÅR KRITIKK:</B> Sylvia Brustad (Ap).