Klapper for bombene i Gaza

Har rigget seg til med hagestoler og popcorn på israelsk side av grensa.

ORKESTERPLASS: Israelere har satt seg til med hagestoler og andre nødvendigheter mens de venter på neste bombenedslag i Gaza, som de har fritt utsyn til. Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB Scanpix
ORKESTERPLASS: Israelere har satt seg til med hagestoler og andre nødvendigheter mens de venter på neste bombenedslag i Gaza, som de har fritt utsyn til. Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Idet et israelsk jagerfly bomber et mål inne i Gaza, klappes og jubles det høylytt på en høyde ved byen Sderot, like over på israelsk side av grensa. På bakketoppen har rundt 50 personer satt seg til med hagestoler og popcorn, og venter på neste bombing av den palestinske enklaven, som de har fritt utsyn til.

- Vi er her for å se Israel smadre Hamas, sier amerikanske og Israel-bosatte Eli Chone (22) til den danske avisa Kristeligt Dagblad.

- Skaper fred Etter at konflikten mellom Israel og den militante palestinske organisasjonen Hamas ble trappet kraftig opp, i kjølvannet av drapene på ungdommer på begge sider, har Hamas skutt over 500 raketter inn i Israel - som på sin side har gjennomført stadige luftangrep mot Gaza.

Ildvekslingen har foreløpig resultert i over 100 døde palestinere, blant dem flere barn. Lite tyder på at konflikten vil bli trappet ned de nærmeste dagene, på tross av sterkt internasjonalt press mot partene for å stanse blodsutgytelsen.

Amerikanske Chone viser til at Sderot stadig er mål for Hamas' raketter, og at det bare er naturlig å støtte opp under militærets bombing av Gaza.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer