Erna ut mot Gro

- Klapper uansett

Gro Harlem Brundtland sa hun ikke skjønner hva «fantastisk» Erna Solberg har gjort for å fortjene de gode meningsmålingene. - Hun vil alltid mene Ap gjør rett, svarer Høyre-lederen.

KLINSJ: Tidligere Ap-statsminister Gro Harlem Brundtland tok sist uke et oppgjør med Erna Solberg. Nå svarer Norges andre kvinnelige statsminister. Bildet er fra 2018. Foto: Lise Åserud/ NTB
KLINSJ: Tidligere Ap-statsminister Gro Harlem Brundtland tok sist uke et oppgjør med Erna Solberg. Nå svarer Norges andre kvinnelige statsminister. Bildet er fra 2018. Foto: Lise Åserud/ NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sist uke tok «landsmoder» Gro Harlem Brundtland (Ap) et kraftig oppgjør med Høyre-leder og tidligere statsminister Erna Solberg etter en samtale under Arendalsuka.

- Jeg har vanskelig med å forstå hva slags fantastiske ting Erna Solberg har gjort det siste halvåret som skal gjøre at de stiger på meningsmålingene. Det kan ikke jeg se tegnene på. Jeg tror bare det går ut på at man ikke sitter med ansvaret og sitter stille i båten. Det er lett å kritisere de som har makta, sa Brundtland da hun møtte pressen etter samtalen.

- Innbarket Ap'er

Mens Brundtlands eget parti opplever rekordlav oppslutning, flyr Erna høyt med på meningsmålingene med opp mot 30 prosents støtte. I august skiller det nesten ti prosentpoeng mellom Høyre og Ap på gjennomsnittet av målinger.

Erna Solberg lar seg ikke pille på nesa av Norges første kvinnelige statsminister.

- Som andre gamle partiledere står hun i hjørnet og klapper for partiet uansett, sier Solberg til Dagbladet.

- Jeg tenker at Gro Harlem Brundtland er en av de mest innbarkete Arbeiderpartifolkene som har vanskelig for å tro at Ap ikke er på 40 prosent, fortsetter den avgåtte regjeringssjefen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer