Klapperslanger som drapsvåpen

Skulle drepe pokervert på grunn av utestående gjeld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To menn er arrestert etter at de skal ha brukt klapperslanger for å kreve inn pokergjeld, melder AP.

Herbert Paul Beck (56) og Christopher Lee Steelman (34) fra Colorado, USA, skal ha forsøkt å drepe Matthew Sowash, som skyldte Beck 60 000 dollar (cirka 350 000 kroner). Sowash driver en amatørturnering i poker, i Texas Hold´em varianten, på barer i Denver-området.

Beck leide Steelman til å utføre drapet, og det skal ha vært Becks idé å bruke klapperslanger. En annen plan skal ha vært å fikse Sowash bil, slik at han ville bli utsatt for en bilulykke, skriver rockymountainnews.com

I tillegg ville Beck kidnappe Sowash barn, for å holde dem som utpressingsmiddel for å få pengene utbetalt.

Beck har fortalt etterforskerne at han investerte 36 000 dollar (190 000 kroner) i Sowashs pokerselskap i desember i fjor, som han ikke fikk igjen for. Han mener beløpet har steget med over 150 000 på grunn av renter blant annet.

Drapsplanene gikk ut på at bygge en trekasse til klapperslangene, som Sowash skulle stå i. Lokket til kassa skulle lages slik at Sowash fikk foten inn i boksen, men ikke ut igjen.

Sowash kontaktet politiet etter å ha fått trusler via e-post

De to mennene er siktet for mordplaner, kidnappingsplaner og utpressing. Beck skal ha et lang rulleblad fra tidligere av, mens Steelman står oppført med et innbrudd fra før.

SLANGEDRAP: Christopher Steelman er siktet for å ha planlagt drap på en pokervert, ved bruk av klapperslanger.