Russland:

Klappjakt: - Drepte familie, bombet politiet

Først skal mannen ha drept en familie på tre. Deretter skal han ha reist til politistasjonen og detonert ei bombe.

STRIDSUNIFORM: Dette bildet skal stamme fra et overvåkningskamera og skal vise den mistenkte mannen før han detonerte en sprengladning utenfor politistasjonen i Liski, 60 mil sør for Moskva.
STRIDSUNIFORM: Dette bildet skal stamme fra et overvåkningskamera og skal vise den mistenkte mannen før han detonerte en sprengladning utenfor politistasjonen i Liski, 60 mil sør for Moskva. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Føderale, statlige og lokale myndigheter deltar i en klappjakt etter en angivelig tungt bevæpnet mann i den russiske byen Liski, om lag 60 mil sør for Moskva.

Mannen er mistenkt for å ha begått drapene på en familie på tre og et påfølgende bombeangrep mot politistasjonen i den lille byen i Voronezj-regionen grytidlig torsdag morgen lokal tid.

Det bekrefter russiske myndigheter i en pressemelding.

DRAP: I januar 2020 hadde russiske Vera Pektheleva nylig gjort det slutt med kjæresten og var innom leiligheten hans for å hente tingene sine. Men hun kom aldri ut igjen. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Barn drept

Den russiske avisa Kommersant melder at de tre drepte familiemedlemmene er en 59 år gammel kvinne, en 19 år gammel mann og et barn født i 2016.

Motivet for drapene er foreløpig uklart, men politiet mener det kan dreie seg om en konflikt mellom den mistenkte gjerningsmannen og den aktuelle familie.

Nøyaktig når drapene skjedde er også uklart, men russiske myndigheter bekrefter at de fant sted før bombeangrepet mot politistasjonen i Liski.

Angrepet mot politistasjonen skal ha funnet sted klokka 05.30 torsdag morgen lokal tid, ifølge den russiskspråklige utgaven av BBC.

FLUKTBILEN: Etter bombeangrepet skal den mistenkte ha forlot stedet i denne bilen.
FLUKTBILEN: Etter bombeangrepet skal den mistenkte ha forlot stedet i denne bilen. Vis mer

Iført stridsuniform

En rekke medier har fått fatt i det som skal være en kopi av politietterlysningen av den mistenkte gjerningsmannen.

I etterlysningen er det vedlagt to bilder: Ett bilde av den aktuelle bilen gjerningsmannen brukte til å kjøre til og fra den aktuelle politistasjonen.

Det andre bildet viser det som skal være den aktuelle gjerningsmannen.

På bildet ser det ut til at mannen er iført stridsuniform, hjelm og skuddsikker vest. Han skal også være tungt bevæpnet, ifølge ulike medier, men dette er ikke blitt bekreftet av politiet.

Etter at mannen detonerte en sprengladning utenfor døra til politistasjonen i Liski, skal mannen ha tatt seg inn i bygningen, før han etter litt tid forlot stedet i en bil av typen Lada Niva.

Én politimann skal ha blitt skadd i bombeangrepet, men skal være utenfor livsfare, heter det i uttalelsen fra russiske myndigheter.

Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer