Klappjakt i blinde

Politiet stenger veiene og rykker ut med voldsom styrke. Likevel smetter snikmorderen som herjer Washingtons forsteder unna gang på gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Dean Harold Meyers ble drept med et skudd til hodet mens han sto i den trange åpningen mellom bilen og bensinpumpa klokka 20.18 onsdag kveld, reagerte politiet som det var sikkert at snikmorderen sto bak.

Der de vanligvis reagerer med et par patruljebiler, rykket denne gangen politistyrker fra fylket, delstaten og føderalt politi ut til butikksenteret. I løpet av minutter var stedet oversvømmet av uniformerte. Like raskt ble avkjøringene til hovedveien I-66 stengt og væpnet politi på plass langs motorveien.

-Reaksjonen var raskere og kraftigere enn vanlig, sier politimester Charlie T. Deane i Prince William County. - De tidligere skyteepisodene har lært oss at det er bedre å reagere for sterkt enn å gå glipp av viktige bevis.

Likevel slapp skarpskytteren unna igjen.

Kald beregning

Politiet har bekreftet at drapet onsdag kveld ble begått av samme gjerningsmann som ved de åtte andre skyteepisodene.

Snikskytterens ni ofre er alle skutt med ett skudd kule fra en rifle med kaliber .233.

Det siste offeret ble i går kveld identifisert som 43-årige Dean Harold Meyers fra Gaithersburg, Maryland. Han ble skutt én gang i hodet. Også dette offeret ble drept på en bensinstasjon. Et fellestrekk ved de tre siste drapene er at ofrene har oppholdt seg nær en hovedvei, noe som gir gjerningsmannen mulighet til å komme og forsvinne raskt.

Politiet sier skuddet ble avfyrt fra «en viss» avstand. Det er spesielt et område med tre og høyt gress 50-100 meter bak bensinstasjonen politiet er interessert i. Her kan snikskytteren ha holdt seg i skjul.

Sjekker ut varebilen

Denne gangen fant polititiet hverken patronhylser eller andre spor etter gjerningsmannen, skriver Washington Post. Også varebilsporet kan være tapt.

Den hvite bilen som tidligere skal ha vært observert flere ganger i tilknytning til skyteepisodene er nemlig ikke lenger et like sikkert spor:

- Den hvite bilen er ikke nødvendigvis involvert, sier Charles Deane til CNN.

Et vitne har beskrevet en varebil som lignet en Dodge Caravan med kun frontvinduer. Bilen skal ha forlatt åstedet etter et av drapene.

- Vi avhører nå noen som kan ha kjørt den bilen. Det høres ut som de har en fornuftig forklaring på hvorfor de var der, og hvorfor de oppførte seg som de gjorde, sier Dean.

Myndighetene går tilbake på rapportene om at to hvite menn har blitt observert i en hvit varebil nær åstedet. Sist uke fortalte et vitne at han så en hvit varebil i høy hastighet på vei vekk fra åstedet. Ingen har vært i stand til å gi opplysninger om sett registreringsnummer.

Mer på tarotkortet

En kilde opplyste i går til CNN at det mye omtalte tarotkortet som ble funnet mandag etter drapet på den 13-årige gutten i Maryland inneholder flere opplysninger.

Det skal ha vært skrevet nok en beskjed på kortet. I den fikk myndighetene melding om å ikke avsløre teksten som var skrevet på det såkalte dødskortet. - Jeg er Gud, var påskriften som kan være en beskjed fra gjerningsmannen.

Dette ville han ikke at skulle komme ut i offentlighet. Kilden sier at myndighetene også hadde planlagt å holde tarotkortet hemmelig for å prøve å komme i en dialog med personen som la det fra seg.

Likevel ble informasjonen lekket til media. Det kan være grunnen til at Montgomerys politisjef Charles Moose var irritert på onsdag, spekulererer CNN.

Sjekker håndskrift

Tarot-kortet er brakt inn til FBIs lab for testing av eventuelle DNA-spor og fingeravtrykk.

Håndskriften, stavemåten og kortets opprinnelse gås også nøye igjennom.

På åstedet ble det i tillegg funnet en patronhylse som lå ved siden av tarotkortet. Den stammer fra det samme våpenet som knyttes til de andre drapene.

Myndighetene holder fortsatt fast ved at kortet kan ha blitt lagt der av en spilloppmaker.

Politiet har fått inn mer enn 1700 tips i saken. Opplysninger som fører til oppklaring av saken skal belønnes fra et fond som har vokst til 305 000 dollar.

Snikskytteren har nå tatt sju liv på ni dager.

<B>IRRITERT?</B> CNN spekulerer i dag på om grunnen til at politsjef Charlie Deane var irritert på onsdag var at tarotkort-sporet lakk ut i media.
<B>LETER ETTER SPOR:</B> Politiet på åstedet for det siste drapet i går kveld.
<B>DREPER MED RIFLE:</B> Våpenekspert Brian Depoy viser fram en kaliber.223 tilsvarende den morderen har brukt.