Klappjakt i Tyskland

BERLIN (Dagbladet): Antiterrortropper driver en desperat jakt på tungt bevæpnede radikalere som angivelig planlegger en større bombeaksjon i Berlin nyttårsaften. Søndag ble tre venstreradikale terrorister pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Revolutionäre Zellen/Rote Zora (RZ) mistenkes for å stå bak over 250 attentater i Tyskland de siste 26 åra. Den libanesisk-tyske lederen ble pågrepet 23. november i år. Søndag ble samboeren og to av kameratene hans arrestert i en storstilt politiaksjon, hvor over 1000 politifolk deltok.

Utallige adresser i Frankfurt og bydelen Kreutzberg i Berlin ble gjennomsøkt på jakt etter 80 kilo sprengstoff som politiet vet at RZ har gjemt unna. Fra politihold ble det i går mer enn antydet at flere RZ-medlemmer er på frifot og at disse kan være i gang med å organisere en bombeaksjon i Berlin nyttårsaften.

I området omkring Brandenburger Tor ventes om lag to millioner lokale og tilreisende gjester til feiringen av millenniumskiftet. Politiet vil sperre av hele området allerede i romjula. På den måten håper de å unngå at terrorister kan slippe til i det omfattende nettet av kloakkledninger og s-togtunneler.