AVBILDET: Her holder en politimann bildet av mannen politiet mistenker å stå bak den dramatiske hendelsen i Kristiansund i dag. Begge foto: Dagbladet-tipser
AVBILDET: Her holder en politimann bildet av mannen politiet mistenker å stå bak den dramatiske hendelsen i Kristiansund i dag. Begge foto: Dagbladet-tipserVis mer

Klappjakt på avbildet mann etter væpnet politiaksjon

Politiet i Kristiansund jakter på mann som forskanset seg med våpen på krisesenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Kristiansund jakter en trolig bevæpnet mann i 50-åra etter at han først forskanset seg på Nordmøre krisesenter i byen i 11.50-tida i dag.

Politiet på stedet har bevæpnet seg og jakter etter en navngitt gjerningsmann som flere av politifolkene på stedet har bilde av. På politibildet framkommer det at det er snakk om en mann i 50-åra trolig fra Midtøsten.

Klappjakt - Vi har en formening om hvem det kan være, og har personer vi mistenker for å stå bak, bekrefter operasjonsleder Geir Kristoffersen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.

- Vi har bevæpnet oss fordi vi anser personen som farlig, sier Kristoffersen videre.

Politiet har vært i kontakt med flere personer som er evakuert fra senteret for å finne fram til gjerningsmannen og hvor han kan befinne seg.

Evakuert med stigebil - Vi har evakuert alle og har kontroll på dem. Ingen har blitt skadet, sier Kristoffersen til Dagbladet.

Beboerne ved senteret ble hentet ut med stigebil av brannvesenet fordi politiet fryktet at mannen befant seg inne på krisesenteret. Dermed ble en evakuering gjennom byggets vanlige innganger ansett som en for stor risiko.

Politiet trodde lenge mannen befant seg inne i bygget, og politiet gjennomgikk det hele etter at teknisk etat i kommunen hadde kommet med byggtegningene. Ifølge lokalavisa Tidens Krav skal bygget ha mange smårom og kroker, og at det derfor er en stor jobb å gjennomsøke.

BEVÆPNET: Politiet bevæpnet seg fordi de anser mannen som farlig. Beboerne ved krisesenteret ble hentet ut med stigebil fra brannvesenet.
BEVÆPNET: Politiet bevæpnet seg fordi de anser mannen som farlig. Beboerne ved krisesenteret ble hentet ut med stigebil fra brannvesenet. Vis mer