Klappjakt på barnefaren etter kidnapping

Politiet frykter at han kan ha kommet seg langt fra Norge et døgn etter kidnappingen på Hadeland.

JAKTER BARNEFAR: Politiet jakter nå barnefaren etter kidnappingen på Hadeland. Her fra en politisperring på riksvei 4 mot Oslo i går. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
JAKTER BARNEFAR: Politiet jakter nå barnefaren etter kidnappingen på Hadeland. Her fra en politisperring på riksvei 4 mot Oslo i går. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet har ikke fått noen nye spor fra avhørene av de tre pågrepne irakerne i forbindelse med kidnappingen av to jenter på ett og tre år på Hadeland.

- Enkelte har ikke ønsket å la seg avhøre, og de som har vært i avhør har ikke kommet med noe av verdi, sier påtaleleder Linn Hilde Fosso i Vestoppland politidistrikt.

Jakter på barnefar De to jentene ble bortført mens de var sammen med sin irakiske mor under oppsyn av en barnevernsansatt på Gran frivilligsentral i 10-tida i går. To menn stormet inn i lokalene iført hettegenser og solbriller. De sprayet noe som lignet gass i ansiktet på jentenes mor, og en tolk ble tvunget ned på gulvet med elektrosjokkvåpen. Den barnevernansatte løp fra stedet og ringte politiet.

Men politiet står ikke uten spor, og driver en klappjakt på barnefaren - som ble etterlyst av politiet i går.

- Vi jobber med flere konkrete spor, uten at jeg kan gå ut med hvilke spor det er snakk om. Det er en mulighet for at barnefar står bak, og vi vil i løpet av dagen vurdere å gå ut med navn og bilde for å gjøre jakten på han lettere, sier Fosso til Dagbladet.

Barna kan være i utlandet Politiet frykter at barna kan befinne seg langt utenfor Norges grenser.

- Vi har etterlyst de gjennom Schengen, sier Fosso, som med det håper at politikollegaene i utlandet kan bistå.

Politiet skal i dag vurdere varetektsfengsling av de tre pågrepne irakerne. To av dem ble pågrepet i Østfold i går ettermiddag, mens den tredje ble pågrepet på Sollihøgda i Hole kommune. Jentene var ikke å finne i noen av bilene.

Barnefaren bor selv i Østfold, og dette gjør at tilknytningen til han ses på som sannsynlig. Faren er etterlyst internasjonalt.

SIKRET SPOR: Politiet sikret i går en pose med strips og tape som Dagbladets journalist fant.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SIKRET SPOR: Politiet sikret i går en pose med strips og tape som Dagbladets journalist fant. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer