Du leser nå Dagbladet Pluss

Klappjakt på «Beatles- bøddelen»

Bøddelen som halshogde den amerikanske journalisten James Foley kan være britisk og lede en britisk IS-gruppe som har fått kallenavnet «The Beatles».

KLAPPJAKT: Mange driver nå klappjakt på bøddelen som kan være britisk, og leder en britisk IS-gruppe som har fått kallenavnet The Beatles. Foto: SCANPIX
KLAPPJAKT: Mange driver nå klappjakt på bøddelen som kan være britisk, og leder en britisk IS-gruppe som har fått kallenavnet The Beatles. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bildene av hvordan bøddelen i terrororganisasjonen Den islamske stat (IS) halshogger journalist James Foley foran åpent kamera i en video lagt ut på Youtube tirsdag har rystet en hel verden.

 I videoen kommer det fram at bøddelen har en britisk aksent og nå har britiske myndigheter startet etterforskning.

- Det virker mer og mer sannsynlig at mannen som står ved siden av Foley i videoen er en britisk statsborger, sa Storbritannias statsminister David Cameron i går, ifølge BBC.

- Britiske myndigheter har startet en jakt på en mann med britisk aksent hvis stemme er med i videoen, sa utenriksminster Philip Hammond.

«The Beatles»

Avisa The Guardian skriver at bøddelen med den britiske aksenten kan være en mann som leder en gruppe IS-tilknyttede britiske krigere som holder utenlandske gisler fanget i Syria.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.