DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel fredag kveld. Foto: Privat
DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel fredag kveld. Foto: PrivatVis mer

Klappjakt på bilføreren som kjørte ned Olav (12) - har iverksatt dør-til-dør-aksjon

Leter fortsatt etter bilføreren som kjørte ned Olav (12).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB / Dagbladet): Politiet startet søndag med dør-til-dør-aksjon i Klepp i Rogaland etter at 12 år gamle Olav Hovda ble påkjørt og drept av en bil. En 24 år gammel mann som lørdag ble pågrepet, ble natt til søndag sjekket ut av saken.

Rundspørring Derfor satte politiet søndag i gang med en dør-til-dør-aksjon i området rundt ulykkesstedet for å spørre beboerne om de har sett eller hørt noe.

Samtidig mener politiet at bilføreren som kjørte på gutten, sannsynligvis kommer fra en av kommunene på Jæren. Teorien begrunnes med at ulykken ikke skjedde på noen hovedvei, men en lokal vei som brukes av folk som skal til Kåsen, Bryne, Klepp stasjon og Orstad.

- Men vi har ingen holdepunkter for dette, siden vi ikke vet hvem sjåføren er, sier lensmann Hans Kyllingstad.

Dermed er alle muligheter åpne.

Fram til søndag formiddag hadde politiet mottatt flere hundre tips. Mer enn ti polititjenestemenn er involvert i etterforskningen som styres fra Klepp lensmannskontor. I tillegg deltar flere fra operasjonssentralen i Rogaland politidistrikt, skriver Stavanger Aftenblad.

Kraftig sammenstøt Olav Hovda gikk på rulleski sammen med faren sin langs Lalandsvegen nær Klepp stasjon, da han ble påkjørt bakfra fredag kveld. Gutten ble sendt til sykehus med alvorlige skader. Tilstanden forverret seg, og lørdag døde han av skadene.

Bilføreren stakk av fra stedet. Ifølge politiet er det snakk om en mørk rød personbil av et japansk merke. Bilen har trolig skader i fronten.

- Gutten ble kastet opp i luften og ut av kjørebanen. Sammenstøtet var så kraftig at bilen er påført skader i fronten, sier Kyllingstad.

Bilen var ifølge politiet på vei fra Bryne til Klepp stasjon.