Klappjakt på britiske rekordranere

Politiet i Storbritannia arresterte lørdag to personer for medvirkning til det som trolig er Storbritannias største ran gjennom tidene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De to mennene på 55 og 33 år ble arrestert i byen Maidstone, omkring 10 kilometer nordøst for byen Tonbridge der en gruppe ranere onsdag fikk med seg over 500 millioner kroner i ransutbytte fra et pengedepot. Tidligere i uken er tre personer arrestert, en mann og to kvinner.

Politiet mener de er i ferd med å snøre igjen nettet omkring rekordranerne. I ransbilen som ble funnet fredag, hadde ranerne lagt igjen våpen, finlandshetter, skuddsikre vester og kontanter, ifølge BBC. Politiet tolker dette som et tegn på at ranerne er stresset.

- Å etterlate våpen, klær og kontanter i varebilen viser at noen av ranerne har begynt å gjøre feil, sa assisterende politimester i Kent, Adrian Leppard på en pressekonferanse lørdag.

- De er på defensiven, og vi vil opprettholde presset, sa Leppard.

Leste uttalelse
Ranet av pengedepotet ble gjennomført på en svært brutal måte. Tidlig onsdag ble både depotsjefen, hans kone og sønn hentet av det de trodde var politimenn. Ranerne truet med å drepe depotsjefens familie dersom han ikke åpnet porten inn til depotet. 

Under lørdagens pressekonferanse leste politiet opp en uttalelse fra depotsjefen.

- Frykten for hva som kunne skjedd med oss, følger oss hele tiden, sa Leppard.

- At kriminelle bruker meg, er ille nok. men å kidnappe min kone og sønn, rette våpen mot hodene deres og true med å drepe dem, det er så skremmende at ord ikke kan uttale det, leste den assisterende politisjefen ifølge CNN.

Ved hjelp av depotsjefens forklaring, kunne politiet fredag presentere to datategninger av en av ranerne. Lørdag presenterte politiet nok en tegning, denne gang av en av ranerne som bortførte depotsjefens kone og sønn. Mannen var kledd i en mørk politiuniform og hadde trolig parykk og falsk bart.

ETTERLYST: Politiet i Storbritannia har nå gått ut med datakonstruerte bilder av to av de etterlyste ranerne. Bildet til venstre og i midten er av raneren som deltok i kidnappingen av depotsjefen. Den uniformkledde mannen til høyre var blant ranerne som hentet depotsjefens kone og sønn. Foto: EPA/POLICE
ETTERLYST: Politiet i Storbritannia har nå gått ut med datakonstruerte bilder av to av de etterlyste ranerne. Bildet til venstre og i midten er av raneren som deltok i kidnappingen av depotsjefen. Den uniformkledde mannen til høyre var blant ranerne som hentet depotsjefens kone og sønn. Foto: EPA/POLICE Vis mer
HVIT VAREBIL: Politiet fant fredag denne varebilen ved et hotell i Kent. I bilen hadde ranerne lagt igjen våpen, finlandshetter, skuddsikre vester og kontanter.