Klappjakt på de som tente på asylmottaket. Bildet beviser at brannen var påsatt

Lensmann Kjell Idar Vangberg er sikker på at Hotell Lune Huler ble påtent - bare timer etter at det ble kjent at det skulle bli asylmottak.

KNUST RUTE: Dette bildet viser en knust rute i bygget som fremdeles står igjen etter brannen. Foto: Morten Sæle / Avisa Nordhordaland
KNUST RUTE: Dette bildet viser en knust rute i bygget som fremdeles står igjen etter brannen. Foto: Morten Sæle / Avisa NordhordalandVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag ettermiddag ble Lindås kommune orientert om at Hotell Lune Huler i Vågseidet - noen km fra Lindås sentrum nord for Bergen skulle omgjøres til et midlertidig asylmottak.

Litt over et døgn seinere sto deler av hotellet i full fyr. Natt til søndag brant deler av hotellet ned. Etterforskningen har avdekket at en eller flere ildspåsettere har tent på hotellet.

Bildet fotograf Morten Sæle i Avisa Nordhordland har tatt av det knuste vinduet i nabobygningen, og politiets opplysning om at det er forsøkt tent på i dette rommet, er en klar indikasjon på at en eller flere ildspåsettere tente på hotellet.

To personer skal ha oppholdt seg inne i hotellet natt til søndag da det begynte å brenne. De kom seg ut uskadd.

Hotell Lune Huler ble fredag godkjent som midlertidig asylmottak for mindreårige.

Påtent - Lune Huler består av to bygninger. Bygningen som inneholdt kjøkken og matsal er nedbrent. Den andre bygningen hvor det er soverom er også forsøkt påtent. En rute er knust og det er forsøkt tent på. Ilden ser ut til å ha slukket av seg selv, sier regionallensmann Kjell Idar Vangberg i Nordhordland til Dagbladet.

Lensmannen i Nordhordland hadde i dag assistanse fra kriminalteknikere fra Bergen. De saumfarte bygningen som ikke brant ned, og skal ha sikret spor etter den eller de som tente på hotellet.

- Kriminalteknikerne fortsetter arbeidet på branntomta i morgen, sier lensmannen.

Full etterforskning Vangberg sier rett ut at alt tyder på at brannene er påsatt. Han medgir også at det er påfallende at Hotellet Lune Huler begynte å brenne bare noen timer etter at det ble kjent at enslige unge asylmottakere skulle plasseres der.

- Vet politiet hvordan brannen startet og hva som er brukt for å tenne på?

- Det har vi ingen kommentarer til. Etterforskningen pågår for fullt, sier Kjell Idar Vangberg.

Lensmannen regner ikke med noen pågripelser i dag.

I FULL FYR: Klokka 02.20 i natt ble meldt om brann i det planlagte asylmottaket. Foto: Gunn Berit Wiik Berg / Strilen / NTB Scanpix
I FULL FYR: Klokka 02.20 i natt ble meldt om brann i det planlagte asylmottaket. Foto: Gunn Berit Wiik Berg / Strilen / NTB Scanpix Vis mer

- Foreløpig er ingen siktet eller pågrepet i saken.

Etterlyser vitner Flere vitner er avhørt, blant annet de som oppdaget brannen.

- Politiet ønsker å komme i kontakt med folk som har kjørt forbi i det aktuelle tidsrommet. Brannen ble meldt klokka 02.20, og vi er interessert i å få tilbakemeldinger fra alle som har kjørt i området fra klokka 02.00 til 02.30 natt til søndag, sier lensmann Vangberg.

Brannen ble meldt klokka 2.20. Klokken 3.47 opplyste 110-sentralen i Hordaland at de hadde kontroll.

BRANT NED: 
Det planlagte asylmottaket, Hotell Lune Huler i Lindås brann ned til grunnen i natt.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
BRANT NED: Det planlagte asylmottaket, Hotell Lune Huler i Lindås brann ned til grunnen i natt. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer