- Klappjakt på den britiske bøddelen

- Mer og mer sannsynlig at han er brite, sier Cameron.

MULIG BRITISK: Britiske myndigheter mener at mannen som halshogger James Foley i denne videoen fra i går, er britisk. Foto: REUTERS/Social Media Website via REUTERS TV
MULIG BRITISK: Britiske myndigheter mener at mannen som halshogger James Foley i denne videoen fra i går, er britisk. Foto: REUTERS/Social Media Website via REUTERS TVVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Britiske myndigheter har satt i gang en etterforskning etter videoen som viser henrettelsen av den amerikanske journalisten James Foley, som ble sluppet av terrorister i Den islamske stat (IS) i går.

Britisk etteretning mener den maskerte mannen som står ved siden av Foley, og som til slutt halshogger amerikaneren, har en utpreget britisk aksent.

- Britiske myndigheter har startet en jakt på en mann med britisk aksent hvis stemme er med i videoen, opplyste Storbritannias utenriksminster Philip Hammond, ifølge Reuters.

- Det virker mer og mer sannsynlig at mannen som står ved siden av Foley i videoen er en britisk statsborger, sier Storbritannias statsminister David Cameron, ifølge BBC.

Ikke overrasket Hammond sier til Reuters at britisk etteretning vil jobbe tett med amerikansk etteretning for å forsøke å avdekke mannens identitet.

Samtidig skal han ha sagt han ikke er overrasket over å høre en britisk aksent, all den tid britiske myndigheter har advart om det økende antallet britisk ungdom som har reist til Syria og andre krigsområder.

Samtidig som de rystende opplysningene kommer, advarer også britisk politi at det kan være en kriminell handling å se på, laste ned eller spre videoen som viser halshoggingen av den 40 år gamle amerikanske journalisten.

Den britiske statsministeren returnerte fra ferien sin da den sjokkerende videoen ble sluppet i går. Han gjentar overfor BBC at mannen ikke er identifisert, men at det er svært sjokkerende at mannen kan være britisk.

- Alt for mange britiske borgere har reist til Syria og Irak for å delta i kampene og vi vil øke vår innsats for å forhindre dette, sier Cameron.

Kidnappet i 2012 I går kom den rystende videoen der den amerikanske journalisten James Foley skal ha blitt halshogget og drept av terrororganisasjonen IS.

Han ble kidnappet av en organisert gjeng etter han kom ut av en internettkafé i byen Binesh i Syria 22. november 2012, ifølge FBIs etterlysning.

Også journalist Steven Sotloff er kidnappet av IS, og terroristene truer i videoen med at han også vil bli henrettet dersom USA ikke stopper bombingen av IS i Irak.

Barack Obama holdt i kveld en pressekonferanse om halshoggingen av Foley.

- Han var en journalist, en sønn, en bror og en venn. Han ble tatt som gissel for nesten to år siden i Syria, og rapporterte derfra som en modig journalist. Han var 40 år gammel og hadde fem søsken. Foreldrene hans jobbet hardt for å få ham hjem. Jeg snakket med foreldrene hans i dag om hans gode egenskaper. Vi er alle med dem i sorgen sier Obama.

Han sa også at USA vil gjøre alt for å beskytte sine folk,  men Obama nevnte ikke Steven Sotloff under pressekonferansen.

BEKYMRET: Den britiske statsministeren David Cameron sier det er mer og mer sannsynlig at mannen som halshogget James Foley er britisk. Foto: AP / NTB Scanpix
BEKYMRET: Den britiske statsministeren David Cameron sier det er mer og mer sannsynlig at mannen som halshogget James Foley er britisk. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer