Klappjakt på dobbeltmorder

Kåre Ivan Holm (43) - dømt til 26 års fengsel og ti års sikring - har stukket av. Politiet mener dobbeltdrapsmannen er aggressiv og i narkotikarus og frykter at han skal begå nye straffbare handlinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo har slått full alarm og etterlyst dobbeltdrapsmannen Kåre Ivan Holm med navn og bilde.

- Holm har brutt sikringsbestemmelsene. Han har den siste tiden vært på åpen sikring, underlagt Kriminalomsorg i Frihet (KIF), sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen.

Narkorus

5. mai ble Holm arrestert av politiet i Halden for mindre straffbare forhold. Ifølge Abrahamsen var 43-åringen da i amfetaminrus.

- Han ble overført KIF den 8. mai, og utskrevet etter behandling den 15. mai. Siden har han vært sporløst forsvunnet, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen.

Kåre Ivan Holm ble i 1979 dømt til åtte års fengsel og fem års sikring for drap. I 1986 ble han dømt til 18 års fengsel og nye fem år med sikring for et nytt drap.

- Holm er underlagt sikring fram til 2007. Han har den siste tiden vært på såkalt åpen sikring i regi av KIF, sier Finn Abrahamsen.

Farlig

- Tatt i betraktning Kåre Ivan Holms bakgrunn frykter vi nye straffbare forhold.

- Holm kan være aggressiv. Vi vet at han har vært i amfetaminrus den siste tiden og de som har opplysninger om Kåre Ivan Holm må snarest ta kontakt med politiet, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen.

For noen få år siden sto Kåre Ivan Holm fram i Se og Hør og fortalt om sitt nye liv som personlig kristen og at han hadde lagt rusmisbruk og sin kriminelle løpebane bak seg.

PÅ RØMMEN: Kåre Ivan Holm har rømt, og politiet frykter han kan begå nye forbrytelser.