Klappjakt på dødelig «krokodille»-dop

Rusmiljøets opplysninger var ukjente for politiet.

SYNTETISK HEROIN:  Det dødelig dopet «Krokodil» inneholder kjemikalier som smertestillende tabletter, bensin, rød fosfor, maursyre, saltsyre og kaustisk soda. Foto: Skjermdump fra You Tube
SYNTETISK HEROIN: Det dødelig dopet «Krokodil» inneholder kjemikalier som smertestillende tabletter, bensin, rød fosfor, maursyre, saltsyre og kaustisk soda. Foto: Skjermdump fra You Tube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Nordlys/Dagbladet):

Som avisa iTromsø skrev tidligere denne uken, slår Tromsøs rusmiljø alarm etter at det potensielt livsfarlige heroin-lignende stoffet «krokodil» er i  omløp i byen.

Nytt for politiet For Troms politidistrikt var dette nye opplysninger, og konstituert politimester Einar Sparboe Lysnes sier nå til avisa at de tar saken på dypt alvor.

- Det kan være at vi har gjort beslag av «krokodil», men siden det er sammensatt av mange kjemikalier, viste analysen muligens et annet stoff. Nå driver vi med ekstra etterforskning for å avdekke eventuelle hull, sier Lysnes til iTromsø.

Trenger informasjon Det var Virkelig-redaktør Eirik Junge Eliassen som sammen med representanter for rusmiljøet først slo alarm om stoffet. Nå oppfordrer politiet miljøet om å komme til dem med informasjon for å hindre utbredelsen av dødsdopet.

- Vi ønsker ikke å sette folk i fengsel eller at noen skal på tyste på andre, sier Lysnes til iTromsø.

Huden sprekker «Krokodil» er gatenavnet for desomorfin, et stoff som hittil stort sett kun ha vært utbredt i Russland, hvor det er vanskelig å få tak i «vanlig» heroin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer