Klappjakt på kollega

STAVANGER (Dagbladet): Etterforskerne av drapet på Taher Hamidi (37) konsentrerer seg nå rundt ett hovedspor: drosjemiljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede tidlig i etterforskningen bestemte etterforskerne seg for å avhøre alle Stavangers taxisjåfører. I går lettet politiet på sløret om hvorfor drosjemiljøet er så interessant:

En uidentifisert drosje ble sett parkert bare noen meter fra drapsstedet på parkeringsplassen mellom Travbaneveien og Statoil-bygget. Bilen ble sett enten ved 01.00-tida eller ved 03.30-tida natt til søndag.

- Vi fester lit til vitnet, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø.

Politiet ønsker av etterforskningsmessige årsaker ikke å si noe om vitnet.

Etterlyst

Vitnet har forklart at vedkommende kjørte forbi den parkerte drosja natt til sist søndag. Vitnet er derimot ikke sikker på om det var ved 01.00-tida eller ved 03.30-tida at vedkommende oppdaget den parkerte drosja.

Personen er helt sikker på at det var ei drosje som sto parkert i veien, snaue 100 meter fra plassen hvor Taher Hamidi ble funnet likvidert.

- Vitnet observerte også en mann i eller ved drosja, sier politiadvokat Monica Furustøl.

I går var det uklart om politiet kjenner biltypen, fargen på drosja og eventuelt om lyset på taket var slått av eller på.

- Det er svært viktig for oss å komme i kontakt med personen som var i eller ved den etterlyste drosja, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø.

Fronten på drosja skal ha stått vendt i retning Ikea. Bilen var parkert mellom Norsk Agip i Travbaneveien 3 og innkjøringen til parkeringsplassen.

Får drosjehjelp

I går ettermiddag ba politiet i Stavanger de lokale drosjesentralene om hjelp, for å få identifisert den etterlyste drosja.

- Vi vil selvfølgelig gjøre det vi kan for å hjelpe politiet, slik at den etterlyste drosja blir funnet, sier direktør Ole Gabriel Ueland i Rogaland Taxi.

Også daglig leder Svein Oldeide i NorgesTaxi understreker at de vil hjelpe politiet.

- Vi har 48 biler. Ved hjelp av vårt datautstyr vil vi med sikkerhet kunne fastslå hvor de forskjellige bilene har vært til forskjellige tider, sier Oldeide.

I Stavanger-området har NorgesTaxi 48 biler. Rogalands Taxi - som er en overbygging av forskjellige lokale selskaper - har 213 biler i Stavanger, på Sola er det 30 drosjer og 13 biler er hjemmehørende i Randaberg. I Sandnes er det nå 50 drosjer.

- Det kan også ha vært ei drosje fra øyene eller fra Jæren som ble observert, sier Ueland.

Etter all sannsynlighet må politiet i Stavanger nå sjekke cirka 400 biler, for å fastslå med sikkerhet hvilken drosje som sto parkert i Travbaneveien, for å identifisere den etterlyste.

Viktig spor

Selv om etterforskningsledelsen i går understreket at alle muligheter holdes åpne, er det ingen tvil om at politiet nå satser alt på å få identifisert den etterlyste drosja.

Politiet mener personen som ble sett i eller like ved drosja, kan ha opplysninger som gjør at drapet på blir oppklart.

- Det er rart at vedkommende ikke har meldt seg, sier politiadvokat Monica Furustøl.

Politiinspektør Ernst K. Rossebø understreker at politiet ikke vet hvilket selskap den etterlyste drosja tilhører.

Selv om politiet i går ikke ønsket å utelukke at den etterlyste drosja kan være identisk med Passaten til Taher Hamidi, blir det poengtert at det er svært lite sannsynlig.

Taher Hamidi ble drept med flere knivstikk i kroppen, og strupen var skåret over. Måten drapet er utført på, tyder på at minst to personer har vært med på likvideringen.

Slik oppsummerer politiinspektør Ernst K. Rossebø hvordan etterforskningen står:

- Dette kan ta tid. Men denne saken skal vi oppklare!

<B>UKJENT DROSJE: Her, i Travbaneveien 3, mener et vitne å ha sett ei drosje stå parkert natt til søndag. Bilen var parkert under hundre meter fra stedet hvor Hamidi ble funnet.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 198380571


Varnish cache server