Klappjakt på mistenkt etter Bangkok-bomben

Fanget på film.

21: Dødstallet etter bombeangrepet i Bangkok mandag har steget til 21. Blant de døde er det to kinesiske statsborgere og to personer fra Hongkong. Foto: Xinhua/Rachen Sageamsak/NTB Scanpix
21: Dødstallet etter bombeangrepet i Bangkok mandag har steget til 21. Blant de døde er det to kinesiske statsborgere og to personer fra Hongkong. Foto: Xinhua/Rachen Sageamsak/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Thailandske myndigheter har satt i gang en klappjakt på en mann som ble sett i nærheten av helligdommen Erawan i Bangkok like før en kraftig bombe eksploderte på stedet.

- I dag er det en mistenkt som ble sett på et overvåkingskamera, og vi leter etter denne fyren, sa statsminister og juntaleder Prayut Chan-O-Cha tirsdag.

Han la til at mannen trolig hører til en «anti-regjering-gruppe» i Nordøst-Thailand, som er kjerneområdet til de såkalte rødskjortene som er tilhengere av den tidligere statsministeren Thaksin Shinawatra.

Prayuts uttalelse tyder på at myndighetene konsentrerer etterforskningen om rødskjortene framfor muslimske opprørere i Sør-Thailand.

21 døde Dødstallet etter bombeangrepet i Bangkok mandag har steget til 21. Blant de døde er det to kinesiske statsborgere og to personer fra Hongkong.

Tidligere er det opplyst at ti thailendere, én kineser og én filippiner ble drept i eksplosjonen.

Hongkongs myndigheter sa tirsdag at de har fått bekreftet at to Hongkong-beboere ble drept og seks skadd.

Det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua melder at to kinesere var blant de drepte, mens myndighetene i Singapore og Taiwan opplyser at noen av deres borgere var skadd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.