21: Dødstallet etter bombeangrepet i Bangkok mandag har steget til 21. Blant de døde er det to kinesiske statsborgere og to personer fra Hongkong. Foto: Xinhua/Rachen Sageamsak/NTB Scanpix
21: Dødstallet etter bombeangrepet i Bangkok mandag har steget til 21. Blant de døde er det to kinesiske statsborgere og to personer fra Hongkong. Foto: Xinhua/Rachen Sageamsak/NTB ScanpixVis mer

Klappjakt på mistenkt etter Bangkok-bomben

Fanget på film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thailandske myndigheter har satt i gang en klappjakt på en mann som ble sett i nærheten av helligdommen Erawan i Bangkok like før en kraftig bombe eksploderte på stedet.

- I dag er det en mistenkt som ble sett på et overvåkingskamera, og vi leter etter denne fyren, sa statsminister og juntaleder Prayut Chan-O-Cha tirsdag.

Han la til at mannen trolig hører til en «anti-regjering-gruppe» i Nordøst-Thailand, som er kjerneområdet til de såkalte rødskjortene som er tilhengere av den tidligere statsministeren Thaksin Shinawatra.

Prayuts uttalelse tyder på at myndighetene konsentrerer etterforskningen om rødskjortene framfor muslimske opprørere i Sør-Thailand.

21 døde Dødstallet etter bombeangrepet i Bangkok mandag har steget til 21. Blant de døde er det to kinesiske statsborgere og to personer fra Hongkong.

Tidligere er det opplyst at ti thailendere, én kineser og én filippiner ble drept i eksplosjonen.

Hongkongs myndigheter sa tirsdag at de har fått bekreftet at to Hongkong-beboere ble drept og seks skadd.

Det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua melder at to kinesere var blant de drepte, mens myndighetene i Singapore og Taiwan opplyser at noen av deres borgere var skadd.

Bombeattentatet i Bangkok mandag passer ikke med taktikken som muslimske separatister i Sør-Thailand bruker, sier Thailands hærsjef.

- Dette stemmer ikke med episoder i det sørlige Thailand. Denne type bombe er heller ikke av en type som brukes i sør, sa general Udomdej Sitabutr, som er hærsjef og viseforsvarsminister, tirsdag.

Ingen har ennå påtatt seg ansvaret for bomben som kostet 19 mennesker livet og skadet flere titall, og myndighetene har heller ikke anklaget noen spesifikk gruppe.

De tre sørligste provinsene i Thailand herjes av et mangeårig muslimsk opprør. Siden 2004 er over 6.500 mennesker drept i forbindelse med uroen i sør.

Mandagens bombe gikk av ved den hindubuddhistiske helligdommen Erawan, som ligger på et travelt gatehjørne midt mellom flere luksushoteller og de enorme kjøpesentrene Siam Paragon, Siam Center og MBK Center i sentrum av Bangkok

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram