Klappjakt etter seriemordere

Klappjakt på mistenkte seriemordere

Eksperter sier de to mennene utgjør en trussel mot alle de kommer over og advarer om mer voldelighet.

De to mistenkte seriemorderne Kam McLeod (19) og Bryer Schmegelsky (18) er fortsatt ikke funnet, tross politiets massive innsats på å finne dem.

På en pressekonferanse fredag kveld opplyser politiet at de ikke har ny informasjon om hvor de mistenkte kan befinne seg og henviser til det sist bekreftede stedet, som er Gillam-området. Terrenget rundt byen skal være brutalt.

De er usikre på hvor lenge de mistenkte kan overleve uten mat og vann.

- Det er mange ressurser som jobber med dette, forsikret talspersonen.

- Men vi ser også på andre muligheter, sa hun og la til at de har mottatt over 120 tips de siste dagene.

SØKER HER: Politiet mistenker at de etterlyste seriemorderne befinner seg i dette området, i byen Gillam. Foto: Shutterstock editorial
SØKER HER: Politiet mistenker at de etterlyste seriemorderne befinner seg i dette området, i byen Gillam. Foto: Shutterstock editorial Vis mer

Politiet antar at de er til fots ettersom ingen kjøretøy i nærheten skal ha blitt rapportert stjålet. Ved hjelp av søkehunder, droner og væpnet politi jakter politiet på de to tenåringene.

Julie Courchaine, en talsperson for politiet, sier overfor The Guardian at politiet nå søker i byen Gillam, da det er siste sted de antatte seriemorderne skal ha blitt sett.

- Farlige

Nå går eksperter ut og advarer om at faren for at de vil utføre flere voldshandlinger blir større, jo lenger de skjuler seg for myndighetene, skriver ABC News.

- Hvis du ser Bryer eller Kam, bør du vurdere dem som farlige, sa Janelle Shoihet fra det kanadiske politiet til CBS News.

Eric Hickney, psykolog ved Walden University, sa til ABC News at tenåringsparet utgjorde en trussel mot alle de kom over ettersom de ikke hadde «noe å tape».

- De kommer til å fortsette og når de gjør det, er de selvfølgelig veldig farlige. Det er ingen vei tilbake nå, sa han.

Jooyoung Lee, sosiolog ved universitetet i Toronto, sa de kom til å føle at «verdenen deres blir mindre og de kommer til å ha økende angst, jo lenger de er på flukt».

- Denne drapsbølgen er en endelig gjengjeldelse mot en verden som de mener har gjort dem urett på noen måte, sa Lee som har studert massemordere.

Alan Schmegelsky, faren til Bryer, uttalte at de likte å være i skogen og leke krig.

- De vet hvordan de skal gjemme seg, advarte han.

Besatt av Hitler

Flere utenlandske medier skriver at de to tenåringene skal ha vært «besatt» av Hitler. Ifølge The New York Post skal det finnes flere bilder av Schmegelsky poserende i naziuniform.

Begges Facebook-kontoer skal også ha vært knyttet til en konto som ble kalt «Illusive Gameing» (sic) og den samme kontoen skal ha dukket opp på YouTube, i tillegg til spillnettverkene Twitch og Steam.

Kontoene skal ha inneholdt kommunistikonet, høyreekstrem politikk og seksualisert japansk anime, ifølge avisa.

Tenåringenes Steam-kontoer var sist aktive ei uke før den utbrente bilen deres ble funnet.

En Steam-bruker bekreftet overfor The Globe and Mail at han snakket med Schmegelsky regelmessig online. Brukeren, som ikke ønsker å identifisere seg, sa at han sluttet å spille onlinespill med Schmegelsky tidligere i år etter at han roste Hitler.

Alan Schmegelsky, Bryer Schmegelskys far, sa at sønnen tok ham med til hærens overskuddsbutikk for rundt åtte måneder siden, og at han hadde uttrykt spenning over nazistenes gjenstander.

- Jeg ble forferdet og dro ham ut, sa Schmegelsky.

Alfred Bergkvist, eieren av butikken, skal ha husket at to gutter kom inn i butikken hans for omtrent tre uker siden og kjøpte en kopi av en nazi-kniv med de tyske ordene «blod og ære.»

- De var veldig begeistret for det, sa han og la til at han ikke visste om det var Schmegelsky og McLeod.

DREPT: En australsk mann (23) og en amerikansk kvinne (24), har blitt funnet drept i en veikant i Canada. Video: CNN. Reporter: Christian Wehus. Vis mer

Tre drept

De to guttene ble først meldt savnet da den utbrente campingbilen deres ble funnet i nærheten av Dease Lake i Canada forrige fredag.

Tirsdag denne uka ble de etterlyst for trippeldrap.

Rundt to kilometer fra den utbrente bilen fant politiet en død mann. Han ble på onsdag identifisert som 64-årige Leonard Dyck fra Vancouver.

Bare dager før dette skjedde, ble det amerikanske kjæresteparet Chynna Noelle Deese (24) og australske Lucas Robertson Fowler (23) funnet brutalt skutt og drept i Canadas ødemark.

Likene var så ille tilredt at de ikke kunne identifiseres før tre dager seinere.

Politiet har bedt folk om ikke å henvende seg til Schmegelsky og McLeod om de ser dem, men heller ringe politiet.