Klappjakt på moped- drapsmann i Toulouse

- Vi skal finne ham, erklærer Sarkozy.

GRUSOMT: Frankrikes president Nicolas Sarkozy lover å finne gjerningsmannen som drepte fire personer ved en jødisk skole i den franske byen Toulouse i dag. Her er han sammen med landets utdanningsminister Luc Chatel (t.v.). FOTO: EPA/ERIC CABANIS/SCANPIX'
GRUSOMT: Frankrikes president Nicolas Sarkozy lover å finne gjerningsmannen som drepte fire personer ved en jødisk skole i den franske byen Toulouse i dag. Her er han sammen med landets utdanningsminister Luc Chatel (t.v.). FOTO: EPA/ERIC CABANIS/SCANPIX'Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt 60 politimenn, inkludert antiterror-spesialister jakter nå på den mopedkjørende drapsmannen i Toulouse.

I dag tidlig mistet tre barn og en voksen livet da en mann løsnet skudd mot den jødiske skolen Ozar HaTorah i Toulouse sørvest i Frankrike.

Blant de omkomne var to gutter på 3 og 6 år som var sammen med 30-årige far og lærer.

- Fikk panikk En mann som bor nær skolen snakket med faren rett før drapet.

- Jeg hørte skuddene og så at han lå på bakken. Han så død ut, men jeg fikk panikk og løp vekk, så jeg hadde ikke tid til å se hvem som skjøt, sier mannen til nyhetsbyrået AP.

Den grusomme hendelsen kommer i kjølvannet av to lignende episoder.

Likheter Den 10. mars ble en mørkhudet soldat skutt og drept i Toulouse. Sist torsdag ble ytterligere tre svarte soldater beskutt fem mil unna Toulouse, i Montauban.

To mistet livet, og en ble alvorlig skadd.

Ved alle tre anledningene stakk gjerningspersonen fra stedet på en mørk motorsykkel. Det bekrefter talsmann Pierre-Henry Brandet for det franske innenriksdepartementet.

Både Brandet og den lokale påtalemyndigheten i Toulouse sier det er likheter mellom de tre angrepene.

Mange lurer nå på om det er en seriemorder løs.

- Det er ennå for tidlig å si noe sikkert. Men det finnes elementer som gjør at man må stille veldig alvorlige spørsmål, uttaler Michael Valet i påtalemyndigheten.

Åstedsgranskningen har vist at det er brukt samme våpen ved alle tre angrepene.

- Skal finne ham Store politistyrker var allerede kalt inn for å etterforske drapet på de tre soldatene.

Frankrikes president Nicolas Sarkozy reiste umiddelbart etter dagens angrep til Toulose.

- Dette er en nasjonal tragedie. Denne grusomheten kan ikke vinne. Hatet kan ikke vinne. Nasjonen er mye sterkere enn det, sa Sarkozy i en tale han holdt ved skolen, der han lovte:

- Vi skal finne gjerningsmannen.

Utelukker ikke terror Sarkozy beordret økt sikkerhet ved religiøse steder og jødiske skoler i Toulouse. I morgen klokken 11 vil det holdes en minnemarkering på alle landets skoler.

Den franske påtalemyndigheten har kunngjort at de vil undersøke om de tre hendelsene er relaterte til terror, men sa det ikke var funnet noen indikasjoner på dette ennå.