Klappjakt på piratsjåfører

STAVANGER (Dagbladet): Stavanger-politiet gjennomsøker nå piratdrosjemiljøet i jakten på Tina Jørgensens morder. Men ingen i det illegale drosjemiljøet tror det kjører en drapsmann blant dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har minst to vitneobservasjoner om piratdrosjer natta da Tina forsvant. En person som passer hennes beskrivelse, gikk inn i en bil ved pub Cementen på Strandkaien. Og en klassekamerat av Tina er sikker på at han så henne snakke med to menn i en piratdrosje ved gatekjøkkenet Riggen, innerst i Vågen.

Pirattrafikk

Du merker fort bilene som kretser hvileløst rundt kaien og i Kongsgårdbakken, i det helligste av Stavangers kompakte uteliv. Stadig svinger de samme sjåførene, ofte utlendinger i slitne biler, inn på sine høyst uoffisielle holdeplasser. Venter litt, speider etter kunder, men flykter ut i trafikken igjen hvis en politibil nærmer seg.

Vi setter oss inn hos kar som er fra Balkan.

- Alle sjåførene jeg kjenner, er over 35 år og familiefedre. De kunne aldri gjort noe sånt. Og hadde vi visst noe, ville vi selvsagt gått til politiet, sier sjåføren.

- Når ingen vet hvem som har gjort dette, blir det feil å si det er en piratdrosje. Det kan ha vært hvem som helst, sier en annen sjåfør.

Aldri pirat

Spesielt blant jenter stiger skepsisen og frykten for den lyssky virksomheten.

- Jeg tar aldri piratdrosje, spesielt ikke nå. Det virker for skummelt, sier Cecilie Evertsen. Det er før midnatt og den snart 17 år gamle jenta er på bytur med venninnen Ingvild Gausdal.

- Jeg har tatt piratdrosje en gang, da var vi flere sammen. Men etter Tina-saken gjør jeg det aldri igjen. Uansett, sier Gausdal. Den drepte jenta er samtaleemne nummer en i friminuttene. Forsvinningen skapte redsel, oppdagelsen av et brutalt drap forsterket den.

- Jeg er redd. Det ligger i bakhodet hele tida. Jeg tør ikke gå ut alene, sier Cecilie Evertsen.

Etterlyst

Det er først når klokka nærmer seg halv to og ølserveringen stenger at piratdrosjene får mange kunder. Regnet høljer ned og hjemlengselen stiger i fulle kropper. Drosjekøene blir stadig lengre, men så kommer en smilende kar med utseende fra Midtøsten til unnsetning.

- Trenger dere drosje? spør han dem bakerst i taxikøen.

- Vi er tre stykker som skal til Sandnes. Hvor mye tar du?

- Hvor mye vil dere betale?

200 kroner skifter eier, og trekløveret er på vei inn i en bil. Her gikk ei jente som likner Tina Jørgensen inn i en piratdrosje natt til 24. september. En gammel, muligens gullfarget Datsun eller Mazda - som ingen har meldt om siden.

PIRATER: Piratvirksomheten florere i Stavanger. En av teoriene er at Tina Jørgensen ble med en pirattaxi.