Klappjakt på ranerne

Store deler av Nord-Jæren er sperret av i jakten på ranerne som slo til i Stavanger i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Store politistyrker jager nå ranerne som klokka 08 i dag tidlig slo til mot Norsk Kontantservice i Norges Bank-bygget på Domkirkeplassen i Stavanger sentrum.

En politimann i en kommandobil utenfor Norges Bank-lokalene ble skutt og drept under ranet.

Politiet vet ikke med sikkerhet hvor mange ranere som var involvert, men antar at de kan telle så mange som åtte personer.

Sperret veier

Store politistyrker jakter nå på de brutale ranerne. Aktuelle fluktveier er sperret, og grenseoverganger og flyplasser er varslet.

Alle tilgjengelige politimannskaper fra omliggende politidistrikter er satt inn i klappjakten, i tillegg til at Kripos er koplet inn.

- Vi har sendt en gruppe med taktiske etterforskere, teknikere og fingeravtrykkseksperter, sier visepolitimester Siri Frigaard i Kripos til NTB.

- Vi har et politikorps som er sterkt rammet av å ha mistet en kollega, sa Stavangers politimester Olav Sønderland på en pressekonferanse klokka 11.30 i formiddag.

Ifølge Stavanger Aftenblads nettutgave skal store deler av Nord-Jæren være sperret av for å hindre ranerne i å flykte.

Politiet vil foreløpig ikke gi flere kommentarer, men henviser til politiets pressekonferanser.

Leter med helikopter

Omtrent tjue minutter etter ranet observerte øyenvitner tre biler i rasende fart ned Solagaten. Bilene forsvant gjennom undergangen under Madlaveien, på vei bort fra Stavanger sentrum. Like etterpå ble tre biler stukket i brann ved en trafostasjon på Ullandhaug. Dette er trolig ranernes fluktbiler.

- Vi har ikke fått informasjon om store problemer med trafikkavviklingen i Stavanger-området, men dette er en situasjon vi ennå ikke har oversikt over, fikk Dagbladet.no opplyst ved Veitrafikksentralen for Vest-Norge i formiddag.

Kort tid etter ranet opprettet politiet fysiske sperringer over store deler av Nord-Jæren. Det er også tatt i bruk helikopter i jakten på ranerne.

Politiet sjekker også biler og passasjerer som skal med ferjer i distrikter.

UVANLIG BRUTALT: En politimann ble brutalt skutt og drept under sjokkranet mot Norsk Kontantservice i Stavanger i dag tidlig.