Klappjakt på rasist-morder

NEW YORK (Dagbladet): Fra førersetet i sin Ford Taurus har høyreekstremisten skutt og drept to personer og såret seks andre. Amerikanske minoritetsgrupper lever i frykt, mens FBI nå driver klappjakt på rasistmorderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag drepte han en afroamerikansk baseballtrener utenfor Chicago, og i går skjøt han en mann som var på vei ut fra den koreanske kirken i Bloomington, Indiana.

Hittil har han skutt mot minst ti personer. Alle ofrene tilhører minoritetsgrupper i USA.

Mannen er identifisert som Benjamin Daniel Smith, en tidligere student og høyreekstremist. Han tilhører World Church of the Creator, en hvit rasistgruppe som har spredt antisemittisk og rasistisk propaganda i USA.

Tidligere har han skutt mot tre fargede menn i Illinois, men ingen ble drept i denne skytingen.

På tur

Drapstoktet startet fredag i Skokie, en fredelig forstad til Chicago. Basketballtreneren var ute og gikk tur med barna sine, da en lys blå Ford Taurus kjørte opp på siden av ham. Sekunder seinere lå treneren død på fortauet.

Tidligere på dagen hadde morderen skutt mot et asiatisk par i en bil, men uten å treffe. Benjamin Daniel Smith kjørte deretter til en synagoge i en forstad til Chicago, der han skjøt mot seks ortodokse jøder som kom fra synagogen i forbindelse med sabbaten.

Nøt å skyte

Tre av de jødiske ofrene er fremdeles på sykehus, men ingen er livstruende skadd.

- Jeg fikk inntrykk av at mannen nøt å skyte, sa en av ofrene fra sykehuset i Chicago.

Forstaden Skokie ble kjent verden over i 1978, da en amerikansk dommer ga nynazistiske grupper lov til å marsjere og demonstrere i området.