STAKK AV: Stina Brendemo Hagen fikk hjelp da hun flyktet fra Bolivia. Politiet mistenker nå at hennes advokat hjalp til. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
STAKK AV: Stina Brendemo Hagen fikk hjelp da hun flyktet fra Bolivia. Politiet mistenker nå at hennes advokat hjalp til. Foto: Henning Lillegård/DagbladetVis mer

Klappjakt på Stinas advokat - hovedmistenkt i flukten

Selv sverger Jesus Antezana sin uskyld, og frykter at hele karrieren står på spill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Antezana er hovedmistenkt i saken, sier statsadvokat Camilo Medina til Dagbladet.

Jesus Antezana var Stinas bolivianske forsvarer under rettssaken. Dagbladet får opplyst at han har forlatt Cochabamba, og at politiet ikke har lyktes i å få tak i ham. Derfor har de i hans bolig i byen lagt igjen en arrestordre, med beskjed om at Antezana vil bli arrestert - og at han skal melde seg hos politiet snarest.

Jesus Antezana skal ha vært mannen som signerte for og overvar betalingen av den kokaindømte norske kvinnens kausjon.

Vil spore pengene - Vi ønsker også å spore pengene - hvem som skaffet kausjonspengene. Alle mistenkte vil bli etterforsket, tiltalt og hvis mulig - dømt, sier Medina.

Han ønsker ikke å gå inn på eventuelle andre mistenkte i saken.

Advokaten kan nå risikere Interpol-etterlysning, og å måtte legge ned advokatpraksisen i Cochabamba.

Medina er klar på at de etterforsker flukten i sammenheng med kokaindommen til Stina Brendemo Hagen. Hun ble sammen med to andre norske kvinner, og en norsk-boliviansk mann, dømt for forsøk på å smugle over 20 kilo kokain til Norge.

- Frykter avlytting Boliviansk og norsk politi mener de fire var den del av et større nettverk. Stinas flukt har nå høyeste prioritet for narkopolitiet i Cochabamba.

- Vi har fem personer bak murene, men saken er fortsatt åpen - og vi har folk vi vil etterforske. Vi kan ikke fortsette dette uten Stina. For å få etterforsket saken skikkelig må vi ha Stina på plass, og for å få Stina på plass må vi etterforske hvem som hjalp henne, sier Medina.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Antezana, men kilder nær advokaten sier han frykter at telefonen hans er avlyttet.

- Virket redd - Han virket redd, og var oppgitt over at han var trukket inn i dette. Han risikerer å miste alt, sier en venn av Antezana til Dagbladet.

Vennen snakket med advokaten nylig, etter at arrestordren var klar.

Advokaten har til nære bekjente i Bolivia gjort det klart at han ikke har noenting med Stinas flukt å gjøre.

Han har sagt at han var like overrasket som alle andre da han fikk beskjeden om at hun hadde troppet opp på den norske ambassaden til Brasil sammen med sin mor og sønnen hun fødte i fengsel.

Norsk journalist Antezana sa selv til Dagbladet tidligere denne måneden at en profilert, norsk journalist hadde avtalt å møte Stina den helga hun forsvant.

- 8. august sa Stina til meg at den norske journalisten ringte fra Santa Cruz. Hun fortalte at de avtalte et intervju her i Cochabamba den påfølgende helga, sa advokaten.
 
Flere personer Dagbladet har snakket med påstår journalisten jobber for et norsk magasin. Kilder med kjennskap til etterforskningen har påstått at journalisten kjente til at Stina ville rømme og hennes fluktplaner for å komme ut av Bolivia.

Bekjente av Stina forteller til Dagbladet at Stina Brendemo Hagen forklarte at hun, sammen med journalisten, skulle reise på en «spirituell spa- og opplevelsesreise» i utkanten av Cochabamba.

MISTENKT: Jesus Antezana (t.v.) mistenkes nå for å stå bak flukten til Stina Brendemo Hagen (t.h.). Selv nekter han for alt.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
MISTENKT: Jesus Antezana (t.v.) mistenkes nå for å stå bak flukten til Stina Brendemo Hagen (t.h.). Selv nekter han for alt. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer