Klappjakt på taxisjåfør

Robert Dyrnes (27) sa god natt til sin kvinnelige venn, og avtalte at de skulle møtes igjen. Så ba han drosjesjåføren om å kjøre ham hjem til Asker. Tre kvarter seinere ble han funnet i veibanen i Asker, utsatt for stump vold. Politiet jakter nå på drosjesjåføren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 27 år gamle snekkeren og RBK-tilhengeren ligger i respirator på Ullevål sykehus. Han har skader i hode og bryst, og tilstanden er ustabil og har forverret seg. Situasjonen er svært kritisk. Dyrnes ble operert på nytt i går, og svever mellom liv og død.

27-åringen ble funnet på innkjøringsrampen til E18 ved Holmen i Asker ved 04.15-tida natt til torsdag. Han var svært hardt skadd, og hadde blant annet kraniebrudd.

Politiet er nå sikre på at Dyrnes er blitt utsatt for stump vold mot hodet, og trolig dumpet på veien der han ble funnet natt til torsdag.

Kvinner meldte seg

De to etterlyste kvinnene som satt sammen med Dyrnes på Puben Queens på Grønland i Oslo, meldte seg for politiet i Asker i går ettermiddag. De meldte seg etter å ha sett seg selv etterlyst i avisa.

- De har forklart at de møtte 27-åringen på puben. Den ene kvinnen forlot stedet tidligere på kvelden, mens den andre forlot puben sammen med Dyrnes mellom 03.20 og 03.30. De tok da en drosje hjem til kvinnen på Ekeberg i Oslo, og var framme her omtrent 03.35. Kvinnen gikk ut av drosjen og sa god natt til Dyrnes. Hun betalte ikke, men avtalte å møte Dyrnes igjen for å gjøre opp med ham, forteller politiførstebetjent Bjørn Vestli ved Asker og Bærum politidistrikt.

- Kvinnen hørte at Dyrnes ba taxisjåføren om å bli kjørt til Asker. Siden vet vi ikke hva som har skjedd. Vi etterlyser nå denne sjåføren, sier Vestli.

Sjåføren

Sjåføren er en mann med asiatiske trekk, og er mellom 30 og 40 år gammel. Han har svart, kortklippet hår, er slank og trolig ganske liten. Han snakket gebrokkent norsk. Han var iført en drosjeuniformsjakke med merket «Oslo Taxi» påsydd på armen.

Drosjen var en mellomstor personbil, med samme form som en Mercedes-drosje, men trolig noe mindre.

Politiet driver nå klappjakt på drosjesjåføren. Alle Oslo-drosjer har abonnementer i bomringen som omkranser Oslo, og drosjen må ha passert bomringen, trolig på E18, for å komme til åstedet i Asker. Dermed vil alle drosjer som har passert bomringen i det aktuelle tidsrommet ha blitt registrert i bomringens database. Politiet ventet i går kveld på denne oversikten fra bomringen. Alle biler som kjører gjennom bomringen, blir også filmet.

Politiet har i tillegg bedt Oslo Taxi om en oversikt over hvilke drosjer og hvilke sjåfører som var på jobb natt til torsdag.

Derfor er det trolig bare et spørsmål om tid før drosjesjåføren oppspores av politiet. Informasjon fra de ulike drosjebilene registreres digitalt via satellitt under reisen.

Ranet?

Dyrnes hadde ikke penger, lommebok eller identitetspapirer på seg da han ble funnet. Derfor mistenker politiet at han er blitt ranet.

- Vi vil bistå politiet med å finne fram til den aktuelle taxisjåføren gjennom å kartlegge hvem som var på jobb på det aktuelle tidspunktet. At taxisjåføren skal ha gjort noe sånt, tror jeg foreløpig ikke på, sier Wiggo Johansen, styreleder i Oslo Taxi.