NYTTÅRSFEIRING: Ramels gate var full av folk da drapet skjedde, men det er likevel uklart om noen så selve drapshandlingen. Foto: AFP/Johan Nilsson/Scanpix
NYTTÅRSFEIRING: Ramels gate var full av folk da drapet skjedde, men det er likevel uklart om noen så selve drapshandlingen. Foto: AFP/Johan Nilsson/ScanpixVis mer

Klappjakt på ukjent drapsmann etter at gutt (15) ble skutt under nyttårsfeiring

Politiet har gjort flere funn på åstedet og jobber på spreng med å avhøre vitner som var på nyttårsfesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gutten ble erklært død ved 1830-tida i kveld.

Ble drept Politiet sier nå at de etterforsker saken som drap, etter at gutten i flere timet svevet mellom liv og død på sykehuset. Han ble skutt i hodet og flere ganger i brystet, men etter flere vitneavhør i kveld er det ikke kjent at noen bevitnet selve øyeblikkene da skuddene ble avfyrt.

Politiet har imidlertid gjort flere beslag på åstedet, og har sikret seg flere patronhylser som kan fortelle hva slags våpen som ble brukt.

Skuddene falt få minutter etter at 2011 var blitt 2012, mens Malmö hadde samlet seg i gatene for å feire det nye året.

Kartlegger bevegelser Ifølge Bo Paulsson ved Malmö-politiet bodde 15-åringen i Malmö sentrum, mens drapet skjedde i den beryktede bydelen Rosengård. Politiet har ingen konkrete mistenkte ved 22-tida søndag.

Politiet jobber også på spreng for å finne ut hvem 15-åringen hadde vært sammen med, og kartlegge hans bevegelser i minuttene og timene før drapet.

- Vi prøver å skape et bilde av hvordan guttens dag så ut. Vi vil se om vi finner noe som har sammenheng med drapet, sier polititalskvinne Marie Persson til Expressen.

Flere hendelser Gutten ble innlagt på intensivavdelingen ved Skånes universitetssykehus i Malmö. Et stort område ble sperret av etter skytingenDet ble først opplyst at gutten var kjent av politiet for mindre lovbrudd, men dette ble seinere endret.

Politiet sier ifølge NTB at de ikke kjente til gutten fra tidligere.

Det siste året har en krimbølge herjet Malmö - og spesielt bydelen Rosengård. For bare noen uker siden skjøt og drepte en ukjent gjerningsmann iført halloween-maske en mann i et foreningslokale i byen. 10. juli ble en 35-åring drept utenfor en nattklubb, og i mai gikk det først av ei bombe i en restaurant før en mann ble «henrettet» på en parkeringsplass.

I 2010 ble Peter Mangs arrestert etter at en serie drap og drapsforsøk rystet Malmö.

BLODSPOR: Politiet har gjort flere funn, og det ligger tydelige blodspor i Ramels gate i Malmö. Foto: AP/Johan Nilsson/Scanpix
BLODSPOR: Politiet har gjort flere funn, og det ligger tydelige blodspor i Ramels gate i Malmö. Foto: AP/Johan Nilsson/Scanpix Vis mer