Klappjakt på ung voldtektsmann

2. påskedag ble denne 13 år gamle jenta brutalt voldtatt. Mannen som voldtok henne, har den siste måneden forsøkt å voldta henne, angrepet henne og terrorisert henne. Men 13-åringen fikk aldri noe tilbud om politibeskyttelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etter omstendighetene har datteren vår det forholdsvis bra nå, sier faren til den 13 år gamle jenta, som ved 20-tida 2. påskedag ble voldtatt på Grorud i Oslo.

Store politistyrker fra sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt og Stovner politistasjon jakter nå på voldtektsmannen.

Jentas mareritt

16. mars: forsøkt voldtatt
19. mars: voldtektsmannen ringte på døra
4. april: angrepet av voldtektsmannen
24. april: voldtatt

- Jenta har vært i detaljert avhør hos oss. Av hensyn til den videre etterforskning ønsker vi ikke å kommentere detaljer i saken, sier etterforskningsleder, fungerende politiavdelingssjef Anne Rynning Aasen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Full etterforskning

Aasen bekrefter likevel at voldtekten av den 13 år gamle jenta prioriteres hos politiet.

- Vi etterforsker for fullt, sier Rynning Aasen.

Dagbladet møtte den 13 år gamle jenta og familien hennes tirsdag 4. april, etter at mannen for tredje gang hadde angrepet henne.

En stille, rolig ung jente fortalte om hvordan hun ble forfulgt og angrepet.

  • Livet til jenta ble forandret torsdag 16. mars. En ung ukjent mann forsøkte å voldta henne.

  • Tre dager seinere - søndag 19. mars - møter hun samme mann i igjen. Jenta løper hjem og i sikkerhet. Kort tid etter ringer mannen på døra til familien, før han løper bort.
  • Tirsdag 4. april blir hun angrepet av samme mann mens hun er på vei til skolen.
  • Mandag 24. april - 2. påskedag - kommer mannen igjen. I en undergang under Trondheimsveien på Grorud blir jenta voldtatt.

- Det er uvirkelig, det er som om denne syke mannen «eier» datteren vår, sier faren til 13-åringen.

Etter den brutale voldtekten var 13-åringen til medisinsk behandling ved Ullevål sykehus natt til i går.

Langt avhør

- Hun er veldig sliten og preget av hva som har skjedd. I går var hun også i et fem og en halv times avhør med politiet, sier faren til jenta. Han er overbevist om at gjerningsmannen bor i området.

Den 13 år gamle jenta og familien hennes har ikke fått noe spesielt tilbud fra politiet om beskyttelse mot voldtektsmannen, som har terrorisert den 13 år gamle jenta de siste ukene.

- Det eneste vi har fått av politiet er et saksnummer. Beskjeden har vært at vi skal ringe politiets nødnummer og oppgi saksnummeret. Da skulle politiet være på plass i løpet av to minutter, sier faren til jenta.

Etter den fullbyrdede voldtekten mandag kveld ble det umiddelbart ringt til politiet.

- Det tok over 10 minutter før politiet var på plass, sier faren, som håper politiet endelig pågriper voldtektsmannen som i 39 dager har terrorisert hans 13 år gamle datter.