Råd for 17. mai

Klar 17. mai-beskjed

Både helseministeren og helsedirektøren minner om at festing på 17. mai kan ha betydning for videre gjenåpning.

PRIORITERER DE UNGE: Statsminister Erna Solberg la fram regjeringens nye strategi for coronavaksine. Video: Regjeringen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helseminister Bent Høie og helsedirektør Bjørn Guldvog gir klar beskjed om at folks atferd under årets 17. mai-feiring kan ha betydning for videre gjenåpning. Høie sier at folk ikke må ødelegge, mens Guldvog sier at folk må være forsiktige.

- Det er veldig viktig at vi også på årets 17. mai-feiring følger de rådene og reglene som gjelder både nasjonalt og lokalt. Dette fordi vi nå er i en veldig avgjørende fase, som har betydning for om vi skal iverksette trinn to av gjenåpningsplanen i siste halvdel av mai, sier Høie til Dagbladet og legger til at vi på nåværende tidspunkt er i rute til å gjøre nettopp det.

- Dersom alle nå er flinke i denne langhelga som vi går inn i, og at vi dermed ikke får en betydelig negativ smitteutvikling neste uke, så har vi et stort håp om å ta det neste steget mot en mer normal hverdag ganske raskt. Det håper jeg at alle er med på, også på 17. mai, og ikke ødelegger.

Klar beskjed

Helsedirektør Guldvog er enig med helseministeren.

- Vi må være forsiktige også under årets 17. mai-feiring. Alle dem som vurderer å feste må se på kommunens hjemmesider, undersøke hva som er kommunens råd og regler, og følge dem, sier Guldvog til Dagbladet og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer