Klar beskjed etter oppsigelse

Smittevernoverlege i Bergen kommune, Karina Koller Løland, har levert sin oppsigelse. Nå råder hun kommunen til å lytte mer til fagfolk.

KLARE: I denne modellen ser du hvordan man kan stoppe coronasmitten. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. En idé fra Dagens Nyheter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
LES ALT OM CORONA

Nylig ble det kjent at smittevernoverlege i Bergen kommune, Karina Koller Løland, har levert sin oppsigelse. Dette blant annet på grunn av at hun ikke fikk sitte i kommunens kriseledelse under covid-19-pandemien.

- Har du noen råd til kommunen i forbindelse med deres håndtering av covid-19?

- Det er fornuftig å lytte mer til fagfolk og slippe dem til på rett måte, sier Løland til Dagbladet.

Oppsigelse

Smittevernoverlegen forteller til Dagbladet at hovedårsaken til at hun valgte å levere sin oppsigelse til kommunen, er at hun ikke syntes at hun fikk gjort jobben sin så effektivt som hun ønsket. Dette på grunn av hennes strategiske plassering i kommunen.

- Jeg brukte rett og slett for mye krefter på ting som jeg strengt tatt ikke burde ha brukt krefter på – få informasjon, gi informasjon, bli orientert og delta i diskusjoner, sier Løland.

- Dette har mye å gjøre med at jeg ikke satt i kriseledelsen. Avgjørelser må tas raskt i en pandemi, og da er man avhengig av å bli orientert om forhold i kommunen som bare kriseledelsen orienteres om på en tilstrekkelig måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer