Corona:

Klar beskjed etter sjokktall

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) er bekymret for dårlig etterlevelse av nasjonale tiltak. Nå benytter hun anledningen til å minne om at pandemien ikke er over.

SNUR: Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) snur etter denne uttalelsen til NRK. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er nå økende smitte i hele landet, og flere sykehus øker beredskapen. Flere kommuner - deriblant Hol og Elverum - har innført lokale tiltak.

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har varslet at nasjonale tiltak kan bli aktuelt, men ikke nå. Også assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad har ordlagt seg på samme måte.

- Det er viktig at kommunene følger godt med og bruker det handlingsrommet de har gjennom lokale forskrifter og pålegg slik at vi forebygger og unngår mer press på helsevesenet. Vi har god dialog med kommunene, og allerede torsdag skal jeg ha et nytt møte med dem for gjensidig informasjonsutveksling, sier Kjerkol til Dagbladet.

Temaet på møtet - hvor alle landets kommuner skal møte helseministeren - er dialog om coronasituasjonen lokalt. Både Helsedirektoratet og FHI skal delta.

- Det er en veldig sterk oppfordring om å iverksette lokale tiltak når situasjonen tilsier det, sier Kjerkol.

Ikke godt nok

Kjerkol trekker fram en undersøkelse som viser at bare seks av ti holder seg hjemme når de er syke - og slår fast at det ikke er godt nok. Til tross for lettelser i samfunnet, er det fortsatt krav om at man skal isolere seg hvis man har covid-19.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer