Stadig flere er syke:

Klar beskjed før jul

I vinter vil Norge preges av både coronaviruset og influensa. Espen Rostrup Nakstad er klar på hva folk bør gjøre nå som jula nærmer seg.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad forklarer hva de viktigste rådene er før jul. Reporter: Mia Engenes Bratlie. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vinteren har kommet til Norge, og det har også ført til at mange nordmenn opplever å være syke.

Til tross for at nordmenn ikke lenger må leve med inngripende tiltak i hverdagen, er det likevel fortsatt mange som blir syke av coronaviruset. Vinteren fører også med seg influensasesong.

- Det er ikke så rart at når det har vært mindre av infeksjonssykdommer i et par år, at vi plutselig får litt høyere tall når vi lever normalt, og at smitten sprer seg mer i befolkningen enn tidligere, sier assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad til Dagbladet.

Nakstad opplyser til Dagbladet at omtrent 200 personer ukentlig legges inn på sykehus med covid-19, mens tallene for influensa er 50-100 nye innleggelser per uke.

For RS-viruset er tallet omtrent 50 innleggelser ukentlig. De som legges inn med RS-virus er hovedsakelig barn mellom 0 og 4 år.

- I totalantall så er det fortsatt absolutt mest behandling av covid-19-pasienter, og flere trenger intensivbehandling enn influensapasienter, sier Nakstad.

Så langt i år er det meldt om rundt 3000 coronarelaterte dødsfall, sier Nakstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.