Klar beskjed fra Raymond til Jonas:
- Samarbeid med MDG nasjonalt

Raymond Johansen (Ap) innrømmer at tradisjonelle Arbeiderparti-velgere har følt seg personlig angrepet av miljøpolitikken hans. Likevel anbefaler han partiledelsen å søke samarbeid med MDG fram mot 2021.

- TAR INNOVER MEG RESULTATET: En sliten Ap-leder, Jonas Gahr Støre, oppsummerer valget. Reporter: Jørgen Gilbrant. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fire nye år, fire nye år, fire nye år gjallet gjennom Folkes hus. Jubelen sto i taket. Plakater med «RAYMOND» veivet i været.

Det var lite som tydet på at Arbeiderpartiet har mistet mer enn hver tredje velger i hovedstaden da byrådsleder Raymond Johansen gikk på talerstolen under Arbeiderpartiets valgvake.

- Vi har vært rause mot MDG og SV, sa Johansen i talen - og lot det skinne gjennom at det kanskje var på tide at juniorpartnerne i byrådet må være rause tilbake de neste fire årene.

Fasiten - i skrivende stund - er at Arbeiderpartiet går tilbake 12,2 prosentpoeng (pp) til 20,0 i Oslo. MDG stiger som en rakett mot himmelen og går fram 7 pp til 15,2, mens SV går fram 3,6 pp til 9 blank.

Et heidundranes valgnederlag ble altså feiret i Folkes hus, for Arbeiderpartiet bevarer Oslo-makten. For første gang på 50 år vinner venstresiden et valg i hovedstaden fra posisjon.

«Vanlige folk»

Men Raymond Johansen var nøye med å minne salen på realitetene. Arbeiderpartiet har mistet mange av sine mest tradisjonelle velgere. «Vanlige folk» kan ikke stå igjen som tapere i klima- og miljøkampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer