Klar beskjed til hyttefolket

Hyttekommunene ønsker skiferierende velkomne i jula, men kommer likevel med én tydelig oppfordring.

HEMSEDAL: Her i 2018 var det tett i heiskøen i Hemsedal Skisenter. Også nå er det godt med snø, men strengere avstandsregler. Arkivfoto: Halvard Alvik / NTB.
HEMSEDAL: Her i 2018 var det tett i heiskøen i Hemsedal Skisenter. Også nå er det godt med snø, men strengere avstandsregler. Arkivfoto: Halvard Alvik / NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Foran den store vintersesongen er helsevesenet i begge de store alpin- og hyttekommunene Trysil og Hemsedal klare til å ta seg av skader og «vanlig» sykdom.

Men ikke omikron eller annen corona-smitte over kommunegrensene.

Derfor gir kommunene likelydende råd til gjestene:

Alle som tester postivt og føler seg i dårlig form, bør reise hjem og få legehjelp der.

Med 6600 innbyggere er Trysil eneste kommune i Innlandet med synkende smittetrend. Som en av landets største hyttekommuner med stort alpinanlegg, venter Trysil 40 000 gjester utenfra til jul og nyttår.

Åpner teststasjon

- Hva skjer dersom det sprer seg et utbrudd i Trysil med det første?

- Våre legevakter er satt opp til å håndtere skader og helseproblemer som i en vanlig sesong før pandemien. Og det blir en åpen teststasjon for covid-19 daglig mellom klokka 10-17. Men vi er ikke satt opp til selv å håndtere noe stort smitteutbrudd over kommunegrenser. Vi ber alle som tester positivt og føler seg i dårlig form om å reise hjem og søke hjelp hos sitt lokale helsevesen. Det er også viktig at tilreisende ikke skaffer seg flere nærkontakter her enn de man reiser med hvis det kan unngås, sier kommuneoverlege Hanna Rydlöv i Trysil til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.