Klar beskjed: Unngå dette

Sør-Norge rammes av et kraftig uvær søndag kveld.

DÅRLIG VÆR: Det er utstedt flere farevarsler i Sør-Norge. Det melder meteorologisk institutt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Meteorologisk institutt har sendt ut flere farevarsler for uvær i Sør-Norge søndag ettermiddag.

- Søndagen blir ustabil i Sør-Norge. Det er ute farevarsel for mye lyn for Vestlandet sør for Stad og deler av Østlandet. Det vil være stor variasjon i intensitet, og noen steder vil ikke få tordenvær, skriver de på Twitter.

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Elin Tronvoll, kommer med en klar beskjed til alle som ferdes i de utsatte områdene:

- Det er viktig å ikke oppholde seg på det høyeste punktet i terrenget når det lyner og tordner. Ikke gå på tur i fjellet, søk ly og unngå åpne sletter og trær. Det kan også være lurt å utsette kveldens svømmetur til i morgen tidlig, sier hun til Dagbladet.

I deler av Rogaland og Sunnhordland er det også sendt ut farevarsel for styrtregn. Det vil også komme kraftig nedbør i forbindelse med tordenværet i andre deler av landet.

- Det vil føre til overvann flere steder. Alle bilister oppfordres til å kjøre etter forholdene for å unngå vannplaning, og sørge for at dreneringsveier og stikkrenner er åpne slik at vannet renner bort.

Tronvoll sier at uværet vil roe seg utover kvelden og natta, men at det vil ta seg opp igjen i morgen ettermiddag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer