Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klar bispetale

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke ofte biskoper får ros på lederplass i denne avis, men vi synes det er positivt at et stort flertall av norske biskoper ber regjeringen innvilge den israelske atomteknikeren Mordechai Vanunu politisk asyl i Norge. Ifølge en rundspørring foretatt av Dagsavisen går åtte av bispekollegiets 11 medlemmer inn for at Vanunu får opphold i Norge. Ja, bispestøtten til Vanunu er kanskje enda større ettersom to av biskopene ikke var tilgjengelige da Dagsavisen ringte. Bare Bjørgvin-biskop Ole D. Hagesæther ønsket ikke å uttale seg.

Biskopene anfører først og fremst humanitære grunner for sin støtte, men vi kan selvsagt ikke se bort fra at deres velvilje er påvirket av at han har konvertert til kristendommen. På den annen side er det ikke hver dag norske biskoper taler Israel midt imot. Vanunu er dømt for høyforræderi i Israel og har sonet en fengselsstraff på 18 år for å ha avslørt landets atomprogram, et program Norge bidro avgjørende til ved å selge landet tungtvann. Vanunu har krav på vern, og Norge har et spesielt ansvar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media