Klar borgerlig overvekt på ny meningsmåling

Ligger an til seier over den rødgrønne regjeringen om det var stortingsvalg i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De borgerlige partiene ligger an til en klar seier over den rødgrønne regjeringen om det var stortingsvalg i dag, ifølge en ny meningsmåling.

De borgerlige ville fått 90 mandater mot 79 for de rødgrønne, viser målingen som Norfakta har gjort for Klassekampen og Nationen i august, fem uker før valget.

De borgerliges overvekt blir så stor til tross for at Frp går tilbake 3,1 prosentpoeng til 26,7 prosent i forhold til forrige måling.

Også Høyre går tilbake 0,2 prosentpoeng til 12,8 prosent, men KrF bykser fram 2,1 prosentpoeng og lander på 7,8 prosent. Venstre kan notere seg en framgang på 0,8 prosentpoeng til 5,4 prosent.

På den rødgrønne siden er det SV som kan registrere framgang, med 0,9 prosentpoeng til 7,6 prosent. Arbeiderpartiet går tilbake 1,2 prosentpoeng til 31,4 prosent, og Senterpartiet faller marginalt med 0,1 prosentpoeng til 5,2 prosent.

Rødt må tåle en tilbakegang på 0,5 prosentpoeng til 1,3 prosent, mens 1,8 prosent av de spurte sier de vil stemme på andre, en framgang på 1,2 prosentpoeng.

Målingen viser at det bare er KrF og Frp som ligger an til å få et bedre resultat enn ved forrige stortingsvalg. Det skyldes først og fremst Frps store framgang de siste årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer