Lindsey Graham:

- Klar for å gå videre

Den republikanske senatoren Lindsey Graham har lenge vært en av Donald Trumps nærmeste støttespillere. Nå sier han at det er på tide å gå videre etter fjorårets valgnederlag, og vil ha Donald Trump som «en sentral skikkelse» i partiet.

INNSER NEDERLAGET: Lindsey Graham har lenge vært en av Donald Trumps nærmeste støttespillere. Her under et folkemøte i Sør-Carolina i fjor. Foto: AFP / NTB
INNSER NEDERLAGET: Lindsey Graham har lenge vært en av Donald Trumps nærmeste støttespillere. Her under et folkemøte i Sør-Carolina i fjor. Foto: AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den republikanske senatoren, Lindsey Graham, har lenge vært en av ekspresident Donald Trumps nærmeste allierte.

Til tross for at Joe Biden sikret seg 306 valgmenn mot Donald Trumps 232 ved presidentvalget i november i fjor har Trump nektet å erkjenne valgnederlaget.

Graham var en av dem som støttet Trumps påstander om valgfusk, selv om det ikke ble lagt fram noen form for dokumentasjon på dette.

Det snudde derimot under den andre riksrettssaken mot Trump etter angrepet på Kongressen. Da holdt Graham et brennende innlegg, hvor han satt foten ned, og sa at «nok var nok».

- Trump og jeg har hatt litt av en reise. Jeg hater at det må ende slik, sa Graham den gang.

- Svaret er nei

Mandag denne uka gjentok Graham igjen at han godtar valgresultatet.

- Jeg godtar valgresultatet. 2020 er over for meg, og jeg er klar for å marsjere videre, og forhåpentligvis ta tilbake Huset og Senatet i 2022, sa Graham til journalister i South Carolina mandag ifølge The Hill.

Tidligere denne måneden påpekte han derimot at det republikanske partiet «ikke kan gå videre uten Trump som en sentral skikkelse».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.