TRIMTUR: Etter en travel morgen tar Rikke Arnulf (32) en trilletur rundt Sognsvann. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TRIMTUR: Etter en travel morgen tar Rikke Arnulf (32) en trilletur rundt Sognsvann. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Klar for å komme i gang med trening etter ferien? Her er ekspertenes beste tips

Slik holder du motivasjonen oppe gjennom høstkneika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Høsten kommer. Temperaturen synker, det blir fortere mørkt ute, og sofaen blir stadig mer komfortabel. Hvor skal du hente motivasjon til å komme deg på trening igjen?

Motivasjonsråd

1) Planlegg sammen med noen

- Vær så konkret som mulig. Allier deg gjerne med en venn. Da kan dere hjelpe hverandre, og forfølge hverandres aktivitetsmål.

2) Juster planene underveis

- Mange føler seg mislykket dersom de ikke ser raske resultater. Ikke vær redd for å justere planene etter hvert som du prøver deg fram. Urealistiske mål og for høye ambisjoner gjør ofte at man raskt gir opp.

3) Det faktiske målet

- Motivasjonen ligger ofte i hva som er målet. Her er det gjerne en underliggende forventning basert på hva vi blir presentert av rollemodeller i media. Man har lettere for å bli skuffet ved snevre og urealistiske helsemotiver, som f. eks. å gå raskt ned i vekt. Å opparbeide seg vane om fysisk aktivitet i dagliglivet, vil gi en langt større helsemessig gevinst.

4) Bygg inn mosjon i hverdagen

- Tidsklemma har blitt et argument for at det blir lite fysisk aktivitet i hverdagen. Men; du har tid til å trene! Bruk transportveiene som anledning til trening. Sykle eller gå til og fra jobb og skole, eller stikk innom treningssenteret på vei til neste gjøremål.

5) Lag vaner

- Jo mer man opparbeider regelmessighet i treningen, jo større sjanse er det for at det blir en vane man tar med seg videre inn i høsten.Kilde: Yngvar Ommundsen, Professor innen idretts- og helsepsykologi ved Norges Idrettshøyskole

- Sofaen er like deilig når man kommer hjem, sier Rikke Arnulf (32). Hun går trilletur rundt Sognsvann da vi møter henne.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn