Klar for duell med Siv

- Det er en regjering som er i langt inne i gråsonen for løftebrudd før de egentlig har startet, sier Jonas Gahr Støre.

DUELL: Aps nye finanspolitiske talsmann i duellspill med Ap-rådgiver Ståle Grøtte. Når Høyre/Frp-regjeringen legger fram sitt statsbudsjett fredag, blir det duell med finansminister Siv Jensen. Nina Hansen / Dagbladet
DUELL: Aps nye finanspolitiske talsmann i duellspill med Ap-rådgiver Ståle Grøtte. Når Høyre/Frp-regjeringen legger fram sitt statsbudsjett fredag, blir det duell med finansminister Siv Jensen. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Når Siv Jensen om ei uke legger fram den nye regjeringens statsbudsjett, er Jonas Gahr Støre klar til kamp mot uansvarlig pengebruk og usosiale skattelettelser.

Løftebrudd Men allerede mener Støre å se at regjeringen har tonet ned de friskeste løftene.- Jeg erkjenner at en måned er begrenset tid til lage nytt budsjett, men det er nok tid til sende klare signaler, særlig i lys av alle løftene.

Jeg registrerer at den nye regjeringen har vært veldig rask til å tone ned og sette til utredning de mest krystallklare løftene fra valgkampen, som løftene om å fjerne bompenger, egenkapitalkravet for banklån og nytt styringssystem for sykehusene. Det er en regjering som er i langt inne i gråsonen for løftebrudd før de egentlig har startet, sier Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Budsjettkamp Fredag ettermiddag spilte han fotball sammen med rådgivere fra Ap og LO i Stortingets gymsal. Det er blant aktivitetene det nye livet på Stortinget byr på.

Etter å ha vært i norsk toppolitikk i mer enn ti år er han nå blitt stortingsrepresentant for første gang. Neste fredag må fotballtaklingene vike for dueller med Siv Jensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer