Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klar for Kalvøya

Wu-Tang Clan håper vannet er varmt HULTSFRED (Dagbladet): Etter en vellykket konsert på Hultsfredfestivalen er Wu-Tang Clan klar for Kalvøya. Sol, sommer og skandinavisk natur har åpenbart virket inspirerende på de tøffe rapperne fra New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er herlig, men vannet er kaldt. Det blir et helvetes show når vi kommer til Norge, sier rapperen Old Dirty Bastard til Dagbladet noen timer før han går på scenen i Sverige. Han er en av de ni medlemmene i det amerikanske rappsamarbeidet Wu-Tang Clan.

Stikker av

Verdens mest kjente hiphop-kollektiv har allerede rukket å skape fortvilelse og frustrasjon over store deler av Europa. Stadig vekk stikker et par av kollektivets medlemmene av fra konserter og avtaler. Og uten forvarsel dukker de plutselig opp igjen.

Det svenske publikummet opplevde en nestensensasjon under Wu-Tang Clans konsert i Hultsfred denne helga. Sju av klanens ni medlemmer sto på scenen. Dermed ligger det godt an for at Wu-Tang Clan stiller nesten fulltallig på Kalvøya om knappe to uker.

Gruppa omfatter kjente rappnavn som Old Dirty Bastard, Method Man, Raekwon, GZA, U-God, RZA, Ghostface Killah, Master Killah og Inspektah Dek.

Plutselig kjærlighet

Den flotte nordiske sommeren har åpenbart gitt trivsel til de impulsive og følelsesstyrte hiphop-artistene. Det var i hvert fall ellevill begeistring i flokken av urbane New York-rappere da de fikk seg en båttur på innsjøen som ligger rett ved festivalområdet på Hultsfred.

- I love you, hyler Old Dirty Bastard når han ser en vakker svensk pike av afrikansk avstamning inne på land.

Den begeistrede rapperen hopper fra båten og rett ut i sjøen for å ta en nærmere kikk på den utvalgte skjønnheten. Endelig inne på land blir han bestemt avvist av piken. En opplevelse som sikkert ikke er dagligdags for en av New Yorks mest kjente rappere.

Hiphop-kollektivet Wu-Tang Clan er for øyeblikket de mest innflytelsesrike hiphop-artistene fra USA. Deres andre album "Wu-Tang Forever" topper Billboard-lista, og ligger dessuten på albumlistene verden over.

Kalvøya-festivalen arrangeres 28. og 29. juni.